Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović BUTKOVIĆ: Do kraja tjedna imat ćemo prijedlog mjera za pomoć gospodarstvu i poduzetnicima

BUTKOVIĆ: Do kraja tjedna imat ćemo prijedlog mjera za pomoć gospodarstvu i poduzetnicima

O prijedlogu Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama rekao je da nema namjeru polemizirati s Pokretom otoka

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković govorio je danas, uoči sjednice Vlade, o donošenju mjera za gospodarstvo i poduzetnike zbog naglog rasta u cijenama energenata.

'Radimo na mjerama intenzivno. Do kraja tjedna imat ćemo radni prijedlog svih mjera za gospodarstvo, poduzetnike i socijalno ugrožene… Kroz desetak dana izaći ćemo s konkretnim mjerama. Redukcija struje i plina neće biti. HEP o tome vodi računa. Činjenica je da postoje problemi u proizvodnji struje, ali redukcija neće biti', kazao je, javlja N1.

Naveo je da nikakvih zlouporaba ne smije biti pri prelasku na euro.

'Činjenica je da ima lova u mutnom pri cijenama goriva. Pratit ćemo situaciju na samom terenu i uz sve službe koje država ima na raspolaganju, nećemo dozvoliti da dođe do zlouporaba i stvori se udar na građane', rekao je.

Osvrnuo se i na Zakon o pomorskom dobru, za koji je Pokret otoka ustvrdio da dovodi u pitanje javnu uporabu pomorskog dobra.

'Nije mi namjera polemizirati s Pokretom otoka. Taj zakon je izišao iz radne skupine, a nismo imali niti javno savjetovanje oko njega. Zakon moramo usvojiti zbog NPO-a. Tu su svi stručnjaci pomorskog prava, županije, gradovi… Razumio sam što govori Pokret otoka, a očekivali smo i više reakcija', rekao je i dodao da će tu biti još dosta stvari o kojima će raspraviti. 

'Nikakve zlouporabe pomorskog dobra neće biti, nikakve privatizacije niti intencije da bi do toga moglo doći. Ne možemo dozvoliti da kažemo da ćemo u nekom brodogradilištu dozvoliti nesmetanu uporabu pomorskog dobra. Nismo imali namjeru zatvoriti plaže, već smo išli u pravcu da lokalnoj samoupravi damo mogućnost da na svom području, kroz plan upravljanja pomorskim dobrom, odrede namjenu pojedinih plaža', rekao je Butković.

Vaša reakcija na temu