Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Davor Karninčić biračima: Nismo vas iznevjerili već smo zajedno pokradeni

Davor Karninčić biračima: Nismo vas iznevjerili već smo zajedno pokradeni

Bio je na listi stranke Karoline Vidović Krišto

Nakon izbora biračima se obratio i Davor Karninčić iz stranke Karoline Vidović Krišto. Zahvalio se svima što su izašli a izbore kao i onima koji su svoj glasi dali njima iako nisu ušli u Sabor.

'Moram reći da nismo mi njih iznevjerili što nismo ušli u Sabor već je izborni inženjering takav da nije omogućio njihovu iskazanu volju. Da je Hrvatska jedna izborna jedinica izborni rezultat s ovom iskazanom voljom birača bi bio sasvim drukčiji.

Rezultati bili dobiveni na ovaj način: broj birača koji su ispunili ispravno listiće, nekih 2.100.000 broj mandata bez dijaspore i manjinaca 140, 2.100.000/140 = 15.000 glasova za jedan mandat. Svaka lista s 15.000 dobiva mandat, onaj broj koji preostaje dijeli se D'Hondtovom metodom. Trebalo bi izračunati izbore tako i vidjeti stvarnu volju naroda.

Dakle, i dalje tvrdim da ovo nije iskazana prava volja naroda ali velikima ovakvo stanje odgovara. Mi smo sakupili 25.400 glasova i sigurno bi ušli u Sabor da je poštenja i pravde. Nismo vas iznevjerili već smo zajedno pokradeni', poručio je Karninčić.

Vaša reakcija na temu