Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot HRT GRMOJA: Miletićeva ostavka je apsolutno nepotrebna

GRMOJA: Miletićeva ostavka je apsolutno nepotrebna

Loši izborni rezultati

Saborski zastupnik Mosta Marin Miletić nije više jedan od dvojice potpredsjednika te stranke. Odlučio je to sam podnijevši jučer neopozivu ostavku na potpredsjedničku stranačku funkciju, o čemu je javnost obavijestio putem svoje Facebook stranice.

- U politiku sam ušao čistog obraza i s velikom odgovornošću prema svojim biračima. Moji Istrani i Riječani, stanovnici Kvarnera, izabrali su me u Hrvatski sabor da se borim za slobodu svakog građanina i za dostojanstvo svakoga čovjeka. To sam činio od prvog dana svog zastupništva i to ću činiti do posljednjega dana. Moji Riječani dali su mi povjerenje i na lokalnim izborima od gotovo 12%, a Most je imao više od 10% potpore Riječana. U gradskom vijeću radimo predano i snažno. Budući da osobno vjerujem u političku odgovornost, u važnost preuzimanja osobne odgovornosti, ovime upoznajem javnost i moje Riječane da dajem neopozivu ostavku na mjesto dopredsjednika Mosta zbog potpunog neuspjeha na izborima za mjesne odbore u Rijeci - objavio je jučer Miletić, dodajući kako će i dalje kao Mostovac nastaviti ponizno raditi i u Saboru, i na Kvarneru, i u Rijeci, i svugdje gdje će ga stranka trebati i željeti.

- Ne mogu od građana tražiti visoke ljestvice moralnosti ako se sam tako ne ponašam. I zato dajem neopozivu ostavku na mjesto dopredsjednika Mosta - naveo je Miletić na kraju svog obraćanja na Facebooku.

A kako je jučer u Saboru upravo on organizirao održavanje okruglog stola pod nazivom 'Kružno gospodarenje otpadom, problematika zbrinjavanja otpada u Varaždinu', na kojem je deset relevantnih sugovornika i stručnjaka problematiziralo navedenu temu, novinari su ga prije samog početka okruglog stola pitali može li pojasniti zašto se odlučio na potez davanja ostavke na potpredsjedničko mjesto u stranci.

- Ostavku sam dao jer držim da su u politici čast i obraz sve. Bez ikakve patetike, mislim da svatko treba snositi svoju političku odgovornost. Dakle, ja sam dopredsjednik stranke koja je na lokalnim izborima za gradsko vijeće imala 10%. Dobio sam gotovo 12% na lokalnim izborima. Ni s kim se nisam konzultirao i nikoga nisam pitao za savjet. Sve što radim, radim po vlastitoj savjesti. A budući da je moja organizacija podbacila na mjesnim izborima, podnio sam neopozivu ostavku. Ne bježim od problema i od izazova. Ne bježim od svega onoga što čeka moje Riječane. Štoviše, sad ću nastaviti raditi još snažnije i poniznije - kazao je Miletić novinarima o razlozima svoje ostavke.

Naime, rezultati netom održanih izbora za mjesne odbore u Rijeci pokazuju da je HDZ osvojio najviše pojedinačnih vijećničkih mandata, njih oko 60. A Most je osvojio samo četiri mandata. K tome, izlaznost na same izbore bila je tek oko 10%.

- Poštujem odgovornost u politici, ali mislim da nema nikakvog razloga za Miletićevu ostavku jer je Most na tim izborima za mjesne odbore u Rijeci na trećem mjestu, odmah nakon HDZ-a i SDP-a. Znamo da je na tim izborima uvijek mala izlaznost birača, svega oko 10%, i stoga ne vidim nikakvu Marinovu odgovornost kao dopredsjednika stranke. HDZ je i na prošlim izborima za mjesne odbore u Rijeci pobijedio pa je onda na lokalnim izborima izgubio. Tad je pobijedio SDP. Ti izbori samo pokazuju tko ima jaču stranačku mobilizaciju. I znali smo da stranke koje imaju jaku stranačku mašineriju, potpomognutu i zapošljavanjem svojih ljudi, na takvim izborima imaju i veću snagu. Stoga me ovi rezultati ne zabrinjavaju jer trenutačni trendovi pokazuju da Most kao stranka raste - kazao je Večernjem listu Nikola Grmoja, drugi potpredsjednik Mosta, naglašavajući da je Most jučer potpuno opravdano tražio ostavku vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića, a da je Miletićev potez 'preveliko preuzimanje odgovornosti, koje je apsolutno nepotrebno'.

Vaša reakcija na temu