Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HRT Hrvatska policija ima najspremniji bračni par!

Hrvatska policija ima najspremniji bračni par!

Zoran i Ines Mamuzić pobjednici su 2. Memorijala Šima Đamić

Zoran i Ines Mamuzić pobjednici su 2. Memorijala Šima Đamić  - natjecanja za izbor najspremnijeg pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova. Ove se godine prijavilo 58 policajaca te dvije policajke i svi su pokazali zavidnu fizičku spremnost, ali i teorijsko znanje. 

Pod vrelim suncem s deset kilograma opreme na leđima prvi je na cilj - u Sibinju pokraj Slavonskoga Broda stigao 41-godišnji Zoran Mamuzić. Sve zapreke zahtjevnog natjecanja uspješno je svladao. I ovu na jezeru Petnja. Ali, kaže, nije bilo lagano, donosi HRT.

Na stazi, na obroncima Dilj gore za petama mu stalno supruga Ines Matec-Mamuzić, pobjednica u ženskoj konkurenciji. U Ravnateljstvu policije obavlja administrativne poslove.

- Goni te to da se pokažeš. A posebno, ja sam cijelo vrijeme imala na umu da sam žena. I kako će to sve skupa izgledati - ističe.

Na trkačkoj ruti dokazao se brodski interventni policajac Krešimir Šimić. Stigao je drugi.

- Ratnici onog vremena su nama ostavili taj nekako pobjednički mentalitet da ne odustajemo dok ne dođemo do cilja - ističe Šimić.

Najbolji su nagrađeni, ali i ostali sudionici zaslužuju divljenje. Natjecao se 61 sudionik.

- Ako nisi fizički spretan, sposoban ako nisi obučen onda nisi pravi policajac. Prema tome svaki mladi policajac bi trebao težiti ovome - ističe zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša.

- Sudjeluju svi vidovi policije, ne samo specijalna i interventna, koji su sigurno najspremniji jer im je to i zadaća, nego i prometna, temeljna, granična... - kaže načelnik PU brodsko-posavske Antun Valić.

Natjecanje je posvećeno legendarnom brodskom zapovjedniku Specijalne policije Šimi Đamiću.

- Cijela obitelj je ponosna na to što ga dečki nisu zaboravili, njegovi ratnici - napominje sin Zlatko Đamić.

Mnogima je bio uzor. A sada i ovim novim naraštajima policajki i policajaca.

Vaša reakcija na temu