Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Hrvatski suverenisti traže da se Dabro izjasni o protugradnoj obrani

Hrvatski suverenisti traže da se Dabro izjasni o protugradnoj obrani

'Prije četiri godine je odlučeno da se taj sustav stavi izvan uporabe'

Nakon što je jučer olujno nevrijeme popraćeno tučom poharalo Hrvatskom Hrvatski suverenisti ponovno traže od ministra Dabre hitnu uspostavu sustava protugradne obrane.

'U više navrata smo upozoravali, pa tako i prije nepuna 3 tjedna, kako je s obzirom na količinu tuče koja uništava naše poljoprivredne posjede, ali i imovinu naših građana, krajnje vrijeme za aktivaciju sustava protugradne obrane raketama. 

Naime, prethodna Vlada Andreja Plenkovića odlučila je taj sustav prije četiri godine staviti izvan uporabe uz obrazloženje 'da mišljenja stručnjaka Državnog hidrometeorološkog zavoda potvrđuju kako sustav protugradne obrane ne daje željene rezultate u zaštiti od tuče', iako se s tom tezom ne slažu niti poljoprivrednici, a niti raketari koji su desetljećima bili na 'prvoj crti obrane od tuče'.

Ovim putem pozivamo ministra Dabru da se očituje i pred hrvatskom javnosti kaže je li voljan uspostaviti sustav protugradne obrane ili će nastaviti provoditi politiku svoje prethodnice ministrice Vučković?', poručio je saborski zastupnik Marijan Pavliček.

Vaša reakcija na temu