Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP / ilustracija Karlovačka policija uhitila troje krijumčara migranata

Karlovačka policija uhitila troje krijumčara migranata

Svi zatečeni strani državljani izrazili su namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu

Policijski službenici proveli su tri odvojena kriminalistička istraživanja nad tri osobe koje su tijekom 20. i 21. rujna uhićene na području Policijske uprave karlovačke zbog sumnje u krijumčarenje migranata.

Utvrđeno je da su 35-godišnjakinja i 48-godišnjak, oboje državljani Bosne i Hercegovine, na području Slunja i općine Netretić u automobilima bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka, iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Svi zatečeni strani državljani izrazili su namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu.

Nadalje, policijski službenici su u subotu, 21. rujna, na području općine Cetingrad, u nezakonitom prelasku državne granice, pješice, između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine zatekli 21-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine. Kriminalističkim istraživanjem utvrdili su da je tijekom noći u automobilu prevozio migrante.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. Kaznenog zakona sve troje osumnjičenika, uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u zakonskom roku, predano je pritvorskom nadzorniku. 

Zbog počinjenih prekršaja također je prema 35-godišnjakinji i 48-godišnjaku postupano i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Vaša reakcija na temu