Foto: Facebook Kolinda ima novi posao, evo što će raditi

Kolinda ima novi posao, evo što će raditi

Radi kao savjetnica

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ima novi posao. Bit će savjetnica na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa. Riječ je o razvoju kurikuluma, tj. obrazovnog programa namijenjenog profesionalnim sportašima i bivšim sportašima. Taj program trebao bi im omogućiti nove poslovne karijere nakon što okončaju one sportske, piše Index

U projekt se uključuje i bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Budući da je nakon predsjedničkog mandata postala članicom Međunarodnog olimpijskog odbora i Hrvatskog kluba olimpijaca, Grabar-Kitarović imat će ulogu savjetnice.

- U svijetu je uobičajeno da se bivši predsjednici po okončanju svojih političkih karijera angažiraju u području obrazovanja i drago mi je što sam i ja dobila takvu priliku. Način rada ZŠEM-a i ambicije za daljnji razvoj i međunarodno pozicioniranje otvorili su prostor za našu suradnju. Ona počinje projektom vezanim uz sport i želju ZŠEM-a da se u budućnosti pozicionira kao regionalni centar za obrazovanje sportaša. Poznato je da oni relativno mladi završavaju sportske karijere, a vrlo često nemaju adekvatnih vještina i znanja koja bi im omogućila razvoj jednako uspješnih poslovnih karijera pa njihovi potencijali često ostaju nedovoljno iskorišteni, što je propuštena prilika i za njih kao pojedince, ali i za zajednicu - istaknula je Kolinda Grabar-Kitarović.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(90922, "");
Pregledaj komentare
29