Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Kukavica prozvao Orešković i Grmoju: 'Smatraju nas pacovima, ona je to i javno kazala'

Kukavica prozvao Orešković i Grmoju: 'Smatraju nas pacovima, ona je to i javno kazala'

'Veselim se porastu nacionalizma kod deklariranih ljevičara'

Ivica Kukavica iz Domovinskog pokreta poručio je kako se veseli porastu nacionalizma kod kolega koji su deklarirani ljevičari ili su do jučer bili zakleti antimilitaristi iz staračkog doma.

'Jučerašnji dan bio je iznimno poučan za sve one koji prate hrvatsku političku scenu. Tako smo mogli čuti Daliju Orešković koja je, odjednom, postala najveći zaštitnik hrvatskih nacionalnih interesa i borac protiv četnika. Da, dobro ste čuli, Dalija se pretvorila u najvećeg hrvatskog nacionalista prozivajući ljude koji su zdravlje ostavili u rovovima i po čukama kako su beskičmenjaci i pacovi jer se, eto, nisu usprotivili dolasku četnika Aleksandra Vučića u Dubrovnik.

Cijenim kolegicu Daliju jer je iskrena. Ona mene, Peđu Mišića, Tomislava Josića i Stipu Mlinarića zaista i smatra pacovima - i to je javno i kazala. Mi smo imali hrabrosti kada je bilo najpotrebnije zaustaviti četnike, ali za kolegicu smo ipak pacovi jer nismo uletjeli na kongres u Dubrovniku i sve sudionike pobacali u more', naveo je.

Istaknuo je, nadalje, kako ih pacovima smatra i Nikola Grmoja. Tvrdi, međutim, kako on nije iskren i hrabar. 

'Grmoja više voli udarce, onako, s leđa. On će u svojoj sitnoj pakosti montirati neki video i to pokušati raširiti mrežama. I za njega smo izdajice jer nismo Vučića bacili u more. Nismo bili hrabri kao on koji je vojni rok umjesto u vojarni i na poligonu služio u staračkom domu', pojasnio je.

Iako je oko dubrovačkog samita, prema njegovim riječima, bilo dosta povišenih tonova i činilo se kako je ozbiljno naštetio domovini, ustvrdio je kako je ipak rezultirao i nekim pozitivnim iskoracima. 

'Mogli smo primijetiti kako političari i mediji koji godinama rade na obnovi bratstva i jedinstva i prožimanju naroda i kultura u regionu preko noći postaju gorljivi hrvatski nacionalisti. Čvrsto brane naše granice od srbijanskih i četničkih pretenzija, čak gorljivije nego smo ih kolege i ja branili na početku Domovinskog rata.

Nadam se samo kako ovaj iznenadno probuđeni nacionalizam kod kolega nije samo za jednokratnu uporabu. Iskreno se nadam kako će kolege stajati u obrani hrvatskih nacionalnih interesa i kada se bude raspravljalo o članstvu Srbije u EU-u i otvaranju novih poglavlja u pregovorima. Jer, kako ćemo državu kojoj su na čelu deklarirani četnici pustiti u EU-u', naglasio je. 

Vaša reakcija na temu