Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović METEOROLOZI OTKRIVAJU Početkom vikenda bit će sunčano i stabilno

METEOROLOZI OTKRIVAJU Početkom vikenda bit će sunčano i stabilno

Donosimo prognozu

Ranu berbu maslina ometa kiša. Padala je sinoć, a padat će i sutra glavninom navečer, kad će se ova nova ciklona s frontama relativno brzo premjestiti sa sjevera na jug Jadranskog mora.

Zbog nje će tlak i sutra padati, a južina jačati, piše HRT.

Onda će u petak napokon sa sjevera stići nešto hladniji zrak, tlak će naglo porasti zbog anticiklone koja će stabilizirati atmosferu pa se od vremena za vikend opravdano mnogo očekuje.

Na istoku će sunčano biti i sutra prijepodne, poslijepodne porast naoblake, kiša najvjerojatnije na zapad stiže tek navečer.

Puhat će umjeren južni i zapadni vjetar i bit će vrlo toplo, najviša temperatura ponegdje 28.

U središnjim predjelima prijepodne djelomice sunčano, popodne rast naoblake i mjestimice pljuskovi, glavninom u noći na petak.

S izraženom južinom temperatura znatno viša od prosjeka za doba godine, ujutro 16, popodne oko 25.

Na zapadu promjenjivo, u gorju i pretežno oblačno, osobito u drugom dijelu dana s kišom, lokalno moguće i obilnijim pljuskovima. Puhat će jako, ponegdje i olujno jugo i južni vjetar, a u višem gorju jugozapadni.

Bit će vjetrovito, a more često valovito, ali i dalje relativno toplo.

U Dalmaciji većinu dana suho i sunčano uz jako do olujno jugo, navečer naoblačenje sa sjevera, s lokalno moguće izraženijim pljuskovima i grmljavinom uglavnom tek u noći na petak.

Na krajnjem jugu djelomice sunčano, iako već ujutro ponegdje može pasti malo kiše.

Obilnija oborina će izostati, a sunčana razdoblja bit će osobito česta na otocima. Puhat će umjereno i jako jugo koje će poslijepodne malo pojačati.

U petak na kopnu postupno smirivanje vremena, većina kiše past će u prvom dijelu dana, poslijepodne razvedravanje.

Vjetar će okrenuti na umjeren sjeverni i sjeverozapadni i malo će osvježiti.

Početkom vikenda bit će sunčano i stabilno, ponegdje ujutro magla i još malo manje toplo, a već u nedjelju u gorju opet može pasti malo kiše. 

Na Jadranu većinom sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, a pljuskova na jugu bit će i u prvom dijelu petka.

Jugo će okrenuti na umjerenu buru, u subotu na sjeveru i jaku, te sjeverozapadni vjetar koji će već u nedjelju oslabjeti.

Temperatura malo niža, vrlo ugodna za boravak i aktivnosti na otvorenom.

Vaša reakcija na temu