Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KAREPOVAC POD KONTROLOM Izgorio je cijeli neobrađeni glomazni otpad u kojem su i velike količine iverice i ljepila

KAREPOVAC POD KONTROLOM Izgorio je cijeli neobrađeni glomazni otpad u kojem su i velike količine iverice i ljepila

Dva požara u godinu dana, policija se bavi i s ovim

Izdimljavanje na Karepovcu je pod kontrolom, ali iz predostrožnosti jedan vatrogasni tim će ostati dežurati cijelu noć. Potvrdio nam je to Mario Mikas, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Split. 

Druga glavna vijest je da na Karepovcu više nema neobrađenog glomaznog otpada, što je potvrđeno u gradskoj firmi. 

Nakon nešto više od godinu dana opet je planulo na dijelu Karepovca gdje se nalazi ta vrsta otpada. Lani, u rujnu, uspjeli smo se probiti na vrh brda i iz prve ruke uvjeriti se u loše stanje pretrpanog brda i nabacane hrpe koje su izgorjele. Tada je obuhvaćena manja površina, relativno brzo se i ugasilo. Nije se dalje problematizirao taj incident, osim isticanja sreće što nije planulo gdje je miješani komunalni otpad. 

Ovaj put, godinu nakon, prema navodima direktora Čistoće Ivice Karoglana, planulo je na dva mjesta, a njemu nije jasno kako. Glomazni otpad, prema onome što smo vidjeli gomila se uz rub ograde. Karoglan sliježe ramenima na upit kako je planulo, ali je siguran da požar nije podmetnut.

- Policija radi na slučaju, imamo nadzorne kamere, no vjerujem da nitko nije namjerno zapalio, ne znam da itko ima interesa napraviti takvo nešto. Mi se bavimo oporabom. Je li netko, ja kao direktor mislim da nije. Mi volimo Čistoću i grad Split, bar mi nemamo sukoba s tim, tako da u tom dijelu mislim da je to sve OK - obrazlagao je Karoglan medijima.

Indikativno je i da je površinski Karepovac natopljen vodom jer je padala kiša protekli vikend. Uz to, oko 22 sata je i sinoć počela padati kiša. Grmljavine nije bilo, kao u kolovozu kad su nakratko planuli plinski odvodi, a što se nije ni podijelilo s javnošću.

Ono što sada jest za zabrinuti se, što su nam također potvrdili u Čistoći, je da su gorjele velike količine iverice, ljepila i prešane piljevine, što nije baš bezazleno.

Vaša reakcija na temu