Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MORH OBAVIJEST IZ MORH-a: Obuka specijalnih zračnih snaga, moguća buka

OBAVIJEST IZ MORH-a: Obuka specijalnih zračnih snaga, moguća buka

Letenje je planirano u skladu s važećim zakonskim regulativama, a iz MORH-a građane mole za strpljenje i razumijevanje

U vojarni Pukovnik Mirko Vukušić u Zemuniku Međunarodno središte za obuku specijalnih zračnih snaga (MSAP-TC) provodi od svibnja do srpnja 2024. godine planiranu obuku specijalnih zračnih snaga.

Riječ je o obuci slovenskih i mađarskih specijalnih zračnih snaga koja se provodi u suradnji s Hrvatskim ratnim zrakoplovstvom.

Veći dio obuke provodi se u noćnim uvjetima, a letenje je planirano u skladu s važećim zakonskim regulativama. Naglašavamo kako su područja slijetanja isključivo u vojnim objektima, odnosno vojarnama.

Od 21.30 u četvrtak 27. lipnja pa do 1.00 u petak 28. lipnja dva su helikoptera, jedan hrvatski i jedan slovenski, provodila planiranu obuku na području grada Gospića.

'Slijedom navedenog ističemo kako će MSAP-TC nastaviti provedbu obuke u razdoblju od 8. do 18. srpnja 2024., kad se ponovno očekuje povećana buka, a za polijetanje i slijetanje helikoptera koristit će se vojarne u Benkovcu, Kninu, Gospiću i Udbini. Ministarstvo obrane i Oružane snage Republike Hrvatske ovim putem građane mole za strpljenje i razumijevanje zbog moguće pojačane buke, kao i podršku pilotima tijekom njihove obuke', poručuju iz MORH-a.

Vaša reakcija na temu