Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Plenković: Ići ćemo na relaksiranje mjera

Plenković: Ići ćemo na relaksiranje mjera

'Hrvatska je u ovoj fazi izrazito dobro reagirala'

Premijer Andrej Plenković održao je danas, s početkom u 15 sati, drugi sastanak/videokonferenciju s istaknutim hrvatskim znanstvenicima, stručnjacima za javno zdravstvo, molekularnim biolozima, epidemiolozima, infektolozima i virolozima, iz Hrvatske i inozemstva, prenosi Index. 

- Komparativno gledajući Hrvatska je u ovoj fazi izrazito dobro reagirala. Poduzeli smo pravovremene mjere. One su rezultirale sporim širenjem zaraze, no iako je nažalost 16 ljudi preminulo, imamo nisku stopu smrtnosti u prvih nekoliko tjedana. Od početka epidemije u Kini, reagiramo dobro - rekao je Plenković

Izjavio je kako se restriktivne mjere moraju i dalje provoditi, ali da su uspjeli postići dobar balans. 

- Moramo provoditi restriktivne mjere, u skladu sa što normalnijem funkcioniranju gospodarstva. Cilj je da relaksiranje mjera ne ugrozi epidemiološku situaciju - rekao je i dodao:

- Važno je da sve te mjere relaksiranja budu prilagođene epidemiološkim preporukama. Trebamo pažljivo procjenjivati - rekao je premijer i dodao kako će se ići na relaksiranje mjera.

Plenković je također kazao kako očekuje da najrazvijenije zemlje da naprave iskorake kada je riječ o lijeku ili cjepiva, prenosi Index.

Vaša reakcija na temu