Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić PLENKOVIĆ PREDSTAVIO PROGRAM Nećemo dopustiti reviziju Vatikanskih ugovora

PLENKOVIĆ PREDSTAVIO PROGRAM Nećemo dopustiti reviziju Vatikanskih ugovora

Svoj program za stranačke izbore kratko su predstavili i kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a Tomo Medved te kandidati za potpredsjednike stranke

Predsjednik HDZ-a i ponovni kandidat za tu funkciju Andrej Plenković je sa svojim timom u Zagrebu predstavio svoj program 'Odvažno za Hrvatsku' poručivši kako nema suverenističkije stranke od HDZ-a koji je u zadnjih 30 godina ostvario sve temeljne ciljeve svog programa. Program se sastoji od četiri stupa - domoljublje i promicanje nacionalnih interesa, obiteljske vrijednosti i demografska revitalizacija, pravedna i učinkovita država te uspješna i razvijena Hrvatska. 

- Program smo nazvali 'Odvažno za Hrvatsku' jer u toj poruci sublimiramo sve ono što svi zajedno; HDZ nije samo naš šestoro, već su naš tim svi članovi i članice stranke; koji su danas ovdje i svi koji se nisu mogli pridružiti, i oni koji su u kampanji da budu izabrani s nekim drugim idejama, ali uvijek s idejom - za HDZ i za Hrvatsku - poručio je Plenković u punoj dvorani Muzeja Mimara u kojoj su, uz brojne članove i simpatizere stranke, bili i članovi vlade, saborski zastupnici, državni tajnici, predsjednici županijskih, gradskih i općinskih organizacija. 

Svoj program za stranačke izbore kratko su predstavili i kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a Tomo Medved te kandidati za potpredsjednike stranke - Ivan Anušić, Branko Bačić, Zdravka Bušić te Oleg Butković. Plenković je podsjetio na povijesnu važnost prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, utemeljitelja stranke i važnost hrvatskih branitelja, poručivši da je njihova politička platforma i program za unutarstranačke izbore - pozicioniranje HDZ-a na državotvornosti, domoljublju, demokršćanstvu, narodnjaštvu i univerzalnim humanističkim vrijednostima. Pozicioniranje HDZ-a na desnog centru omogućuje okupljanje i identifikaciju s tim vrijednostima najvećeg broja hrvatskih građana. 

- To je mjesto na koju je HDZ postavio Franjo Tuđman. On stranku nije postavio na krajnji desni spektar, nije je stavio u centar - stavio ju je točno tamo gdje treba biti i tamo gdje će biti i u budućnosti. Nema suverenističkije stranke od HDZ-a. HDZ je ostvario demokratske iskorake, pluralizam, gradio institucije, stekao - ne samo slobodu, nego i ostvario međunarodno priznanje hrvatske države - kazao je Plenković, piše Index.  

Plenković je poručio da HDZ nikada neće dopustiti reviziju ugovora između Hrvatske i Vatikana. Naglasio je da jačanje suverenizma države ne znači i izolacionizam, zatvaranje te odmicanje od trendova u Europi i svijetu.

- Obrnuto, učvrstit ćemo svoj suverenizam snažnim položajem u EU, utjecajem na regionalna, europska i globalna zbivanja. Budimo akter, to zaslužujemo, to se od nas očekuje i to je politika koju ćemo voditi - kazao je Plenković. 

Rekao je da danas ključna hrvatska pitanja - demografska revitalizacija Hrvatske, gospodarski rast i razvoj, pravedne i učinkovite institucije te razvijena i uspješna hrvatska država. Najavio je i jačanje borbe protiv korupcije, kriminala i svih pojavnosti koje 'hrvatski čovjek odbacuje'. Zalažu se i za učinkovito pravosuđe, jačanje policije, rješavanje problema blokiranih te reformu kaznenog zakonodavstva. Ponovio je da je glavni cilj usvajanja Istanbulske konvencije bio odbacivanje negativnog fenomena nasilja u obitelji, a ne nešto drugo. 

Vaša reakcija na temu