Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Spriječeno šest slučajeva krijumčarenja migranata, jedan vozač u bijegu

Spriječeno šest slučajeva krijumčarenja migranata, jedan vozač u bijegu

Više osumnjičenih u pritvoru

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke 17. i 18. studenog proveli su šest odvojenih kriminalističkih istraživanja nad nekoliko osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Osumnjičenici su prevozili veći broj stranih državljana koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske. Uhićeni su i dovedeni u službene prostorije policije. 

U jednom slučaju jedan se vozač udaljio. Za njim se traga, priopćili su iz policije. 

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu predani su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke. Prema stranim državljanima postupano je prema Zakonu o međunarodnoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Vaša reakcija na temu