Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Suprug ozlijeđene padobranke: Otkazala je mašina u avionu, čudo je da su preživjeli

Suprug ozlijeđene padobranke: Otkazala je mašina u avionu, čudo je da su preživjeli

On je prije nesreće na istom avionu imao tri leta i sve je proteklo bez problema

Jedna je osoba poginula, a četiri su ozlijeđene u jučerašnjem padu zrakoplova Cessna 182 blizu Lučkog. Svi su hrvatski državljani. Za sada nema novih saznanja o nesreći. Istragu provodi Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu. Kako piše HRT, sve bi moglo potrajati sljedećih nekoliko dana.

Među ozlijeđenima je veteranka našeg padobranstva Veselka Klobučarić-Pirc.

'Bolje je nego što smo očekivali. Dobila je jedino šancov ovratnik radi tog udara i sve je prošlo bez problema, ništa nije puklo. Svi smo još u šoku tako da se i ponašamo na sličan način. Ona razgovara i stvar je prošla u najboljem redu u odnosu na nesreću koja se dogodila. Mogla je biti puno gore', rekao je za Dnevnik HTV-a Zdravko Pirc, suprug ozlijeđene.

Kazao je kako je on prije nesreće na istom avionu imao tri leta i sve je proteklo bez problema.

'Četvrti let, nije se pojavio na nebu u određeno vrijeme i čujemo hitnu. Bilo je jasno da se nešto dogodilo teško. Zazvonio je telefon i javila se hitna Zagreb i kaže mi da je avion pao u šumu, ali da ne znaju gdje. Rekao sam da ću im reći gdje je, avion nakon polijetanja ide u lijevi zaokret i s male visine mogao je samo završiti u šumi Kerestinec. To je bila prva grupa lokacija', ispričao je Pirc.

'Nakon toga smo išli letjeti da iz zraka prepoznamo mjesto doskoka. Nismo uspjeli, ali jedan od preživjelih je javio na mobitel da jedrilica kruži iznad njih, tako da je to bila jedna bolja lokacija', kazao je.

Pirc je rekao kako je otkazala mašina u avionu te je došlo do sudara. 

'Avion je totalno, totalno uništen, tako da je pravo čudo da je to uopće netko preživio', kazao je Zdravko Pirc.

Vaša reakcija na temu