Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot/N1 Todorić: Imam dokaze zbog kojih će Plenković završiti u zatvoru!

Todorić: Imam dokaze zbog kojih će Plenković završiti u zatvoru!

'Uskoro ću ih moći pokazati'

Ivica Todorić objavio je na Facebooku da posjeduje dokaze u vezi Agrokora zbog kojih bi Andrej Plenković mogao završiti u zatvoru, ali da ih ne može objaviti zbog sudskog procesa. Kaže kako je Plenković 'otimanjem i pljačkom privatne imovine otjerao Hrvatsku u krizu koja i danas traje te da ako i dalje ostane u vladi da Hrvatsku čeka puno gora kriza nego je pogodila Grčku. 

'Plenković je s grupom Borg oteo privatnu imovinu u Agrokoru, imovinu 16.000 dioničara. Oteo i lifrao Rusima. Za to imamo neoborive dokaze. Oteo je Agrokor - strateški najvažniju i najveću kompaniju u Hrvatskoj i regiji. Da je dio pravosuđa pod kontrolom Plenkovića montirao lažne optužnice, pohapsio desetke osoba, a da u sedam godina, unatoč svim resursima koje imaju na raspolaganju, nisu uspjeli dokazati da je itko ukrao jednu jedinu kunu!

Posljedica ove nevjerojatne izdaje, zloupotrebe položaja i ovlasti, izvršenja mnogih krivičnih djela uz sastavu zločinačkoga udruženja, dovelo je do toga:

1. Da se Republiku Hrvatsku tuži za naknadu štete od nekoliko milijardi eura.

2. Da ovih dana, u inozemstvu počinje proces za naknadu štete članovima grupe Borg i njihovim pomagačima vezano za otimanje Agrokora.

3. Da je u intenzivnoj pripremi kaznena prijava protiv grupe Borg i njihovih pomagača pred neovisnim sudovima u inozemstvu. Ovo će za mnoge osobe u procesu pljačke Agrokora značiti samo jedno - zatvorska kazna i povrat ukradenog novca!

4. Da su glavnu regionalnu kompaniju Agrokor poslovno uništili, napravili milijarde eura štete, opljačkali je, ali i dalje pljačkaju!', piše Todorić.

Napominje kako žive na račun prodaje Agrokorove imovine, a otpustili su 15.000 zaposlenika!

- Da nisu izvršili nasilnu otimačinu, Agrokor bi danas zapošljavao 100.000 ljudi! Da nisu izvršili nasilnu otimačinu, Agrokor bi imao promet od 14 milijardi eura! Agrokor bi danas bio poslovna perjanica ovog dijela Europe, te bi bio izlistan na Londonskoj burzi! U posjedu sam dokaza, koje zbog sudskih procesa još nisam mogao pokazati. No, uskoro ću moći!', zaključio je Todorić.

Vaša reakcija na temu