Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Николай Оберемченко from Pixabay Prodaje se cijeli Otok cvijeća, početna cijena je oko 80 milijuna eura

Prodaje se cijeli Otok cvijeća, početna cijena je oko 80 milijuna eura

Atraktivna turistička destinacija

Jedno od najljepših mjesta u Boki Kotorskoj poznato je kao Otok cvijeća, koje se nalazi na području općine Tivat, a poznato je i kao Miholjska prevlaka. Nekada je to bilo elitno vojno odmaralište, a početkom devedesetih u njega su se doselili prognanici iz ratom zahvaćenih područja.

Ovdje su svoje domove pronašle obitelji uglavnom umirovljenih vojnih lica, a smješteni su u oko 100 bungalova. Većinu vlasništva ima Mitropolija crnogorsko primorska, zatim država te privatne osobe. Sada je ovo atraktivno turističko mjesto u potpunosti na prodaju.

Prodaje se cijeli Otok cvijeća, a koliko znam, početna cijena je oko 80 milijuna eura. Općina Tivat nema velike ingerencije nad tim lokalitetom, ali činjenica je da je on svakako jedan od trenutno najvećih resursa i vrlo važan za dodatni razvoj turističke privrede. Nekada je to bilo izuzetno popularno mjesto za ljetovanje, pa se nadamo da će se Ostrvu cvijeća vratiti stari sjaj, rekao je za RINU predsjednik Općine Tivat Željko Komnenović, prenosi Poslovni dnevnik.

Ukupna površina otoka je oko 120.000 četvornih metara, od čega su samo 1.089 četvornih metara stambeni objekti, a ukupna površina plaža je 1.200 četvornih metara. Nalazi se u blizini aerodroma Tivat, a s kopnom je povezan asfaltnim mostom dužine 12 metara, prenosi Mondo.

Vaša reakcija na temu