Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Bliži se start sportsko humanitarne utrke Rentlio Zadar Night Run 2024.

Bliži se start sportsko humanitarne utrke Rentlio Zadar Night Run 2024.

Prijave za utrku i uplata kotizacije moguće su još samo dva dana

Još su ostala samo dva dana za prijavu utrke! Trkači imaju izbor trčati polumaraton, 10 km, 5 km, 2.5 km ili Maraska Mali Zadar Night Run (za djecu od predškole do 8.razreda). Utrke su to za djecu i odrasle, početnike i vrhunske trkače, muškarce i žene.

Podsjećamo, Rentlio Zadar Night Run je cestovna utrka u poznatoj i dokazanoj organizaciji Škole trčanja Zadar i Triatlon kluba Zadar, a start je u Foši ispred Gradskih vrata. Trkači pri prijavi (kao i prijašnjih godina) biraju utrku 2.5 km (1 krug oko grada), 5 km (2 kruga) ili 10 km (4 kruga) ili polumaraton, utrku na 21,097 metara! Rentlio Zadar Night Run postavlja visoke standarde u organizaciji utrka i svake godine okuplja sve veći broj trkača početnika, djece, rekreativaca, ali i ozbiljnijih trkača. Detalje nam je pobliže objasnio organizator utrke, Jure Šango.

'Interes je ogroman, a to pokazuje i broj trkača koji iz godine u godinu raste. Atraktivnost startne zone i staze, energija, glazba, svjetlosni efekti i niz drugih elemenata oduševljavaju trkače iz godine u godinu.Očekujemo oko 1400 sudionika u svim utrkama. Dio ovogodišnjih prihoda od utrke donirati ćemo udruzi SVE za NJU. Udruga žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU pruža psihosocijalnu, informacijsku i logističku podršku ženama oboljelima od bilo koje vrste raka', rekao je.

Program manifestacije počinje već u petak kada se održava Maraska Mali Zadar Night Run za djecu od predškole do 8.razreda osnovne škole. Utrka je besplatna a svaki mali trkač dobiti će majicu utrke, medalju za sudjelovanje i poklone sponzora – Maraska! Pozivaju se roditelji da prijave svoje najmlađe putem www.zadarnight.run.

U subotu od 20.30 sata kreću glavne utrke – Polu maraton, 10k, 5k, 2.5k.

'Ponosni smo na naš polu maraton koji se će se ove godine dogoditi po drugi puta a brojke će preći 300 trkača sa čime smo oduševljeni! Bit će to najatraktivnija staza polu maratona u regiji (od poluotoka prema Puntamici i natrag). Staza je potpuno ravna i gotovo 95% staze prati morsku obalu što garantira vrhunski doživljaj za trkače kao i dobre rezultate. Želja nam je da za trkače koji započinju svoju ozbiljniju trkačku priču baš Rentlio Zadar Night Run bude prvo polumaratonsko iskustvo. Utrka je postala internacionalni događaj pa trenutno imamo prijave natjecatelja iz 25 država svijeta! Želimo da trkačima nakon utrke, uz finišersku medalju ostane i uspomena vrhunske zabave, sportskog doživljaja te doživljaja gradskih ulica na jedan sasvim drukčiji način.

Tu su i kraće dionice na 10k i 5k na koju dolaze trkači iz cijele Hrvatske te najkraćih 2.5k kreiranih da bi svatko mogao iskusiti čari trčanja po poluotoku noću. U organizaciji utrke sudjeluje preko 120 volontera', dodao je organizator.

Prometna regulacija

Za vrijeme utrke promet će u gradu biti uz pomoć prometne policije posebno reguliran od 20.30 do 23.00 sata pa se vozači mole za poseban oprez i razumijevanje kako bi utrka prošla na najbolji i najsigurniji mogući način.

Organizacija utrke

'Velike zahvale Gradu Zadru na velikoj pomoći u organizaciji utrke. Prepoznali su nas kao događaj koji na pravi način promovira ime Grada Zadra!', rekao nam je Jure Šango, osnivač Škole trčanja Zadar te glavni organizator utrke Zadar Night Run.

Prijave se mogu napraviti do 3.4.2024. (23.59) putem  www.zadarnight.run.

Vaša reakcija na temu