Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HBS BOKS Lorena Horvat juniorska viceprvakinja Europe!

BOKS Lorena Horvat juniorska viceprvakinja Europe!

Njena treća velika europska medalja zaredom

Lorena Horvat (Boxing Club Thor Bartolovec) ponovo je doprvakinja Europe – osvojila je srebrnu medalju na Europskom prvenstvu za juniore i juniorke u sarajevskom hotelu Hills.

Lorena je u finalu kategorije do 66 kg podijeljenom odlukom sudaca 3:2 izgubila meč za zlato od Turkinje Busenir Yanaz (po rundama 2:3, 2:3 i 0:5).

Čestitke idu i stručnom stožeru ženske reprezentacije, izborniku Josipu Cerovcu i Mladenu Šteki, kao i trenerima Robertu Heriću i Timiju Masliću koji su u Bartolovcu stvorili već sad jednu od najuspješnijih hrvatskih boksačica.

Lorena (15), tek ulazna juniorka (rođena 2009. godine) i njeni treneri mogu biti ponosni – mlada šampionka iz najmanjeg mjesta u Hrvatskoj u kojem djeluje trofejni natjecateljski boksački klub, Boxing Club Thor Bartolovec, već je osvojila tri velike europske medalje – bila je prvakinja Europe u kadetkinjama 2022. godine, doprvakinja Europe na kadetskom EP-u 2023. godine i sad je ponovo vicprvakinja Europe u svojoj prvoj juniorskoj godini, piše Hrvatski boksački savez.

Lorena Horvat je do finala dominantno pobijedila prvakinje Rusije i Srbije (prekid), a za zlato se borila s višom, odličnom i pokretnom tehničarkom iz Turske, Busenir Yazan koja je također kao kadetkinja bila prvakinja Europe.

Lorena je nametnula tempo i inicijativu, bez predaha napadala tursku šampionku, a suci su prve dvije runde bodovali istovjetno 3:2 za Turkinju – suci iz Rusije i Moldavije dali su prednost Loreni, a tri suca iz BiH, Poljske i Rumunjske Turkinji Yazan.

Lorena je zato u trećoj morala još žešće napasti bez ikakvih kalkulacija, ulazila je u otvorene razmjene, otvorila prostor za kontre turske suparnice i primila kontradirekte za brojanje koji su odlučujuću treću rundu presudili jednoglasno u korist nove prvakinje Europe iz Turske,

Loreni, našoj juniorskoj doprvakinji Europe i trostrukoj osvajačici medalja na europskim prvenstvima, novo srebrno odličje na pobjedničkom postolju u sarajevskom hotelu Hills uručio je predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak.

Lorena Horvat je srebrna u kategoriji do 66 kg, zlatna i prvakinja Europe je Turkinja Busenir Yanaz, a brončane su Anđelina Miletić (Srbija) i Irkinja Cassie Henderson.

Hrvatska je u Sarajevu osvojila dvije medalje – Lorena Horvat srebro i Dominik Palić (Kralj Tomislav) broncu.

Vaša reakcija na temu