Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ELAFITI SLALOM Spektakl jedrenja u Dubrovniku od 19. do 21. travnja

ELAFITI SLALOM Spektakl jedrenja u Dubrovniku od 19. do 21. travnja

Osim festivala na moru, očekujte i koncerte, radionice, eko-đir...

Prvo izdanje regate 'Slalom Elafiti - Spektakl jedrenja' održat će se od 19. do 21. travnja ove godine, a osim standardnog programa - samog jedrenja - nudit će i brojne zabavne programe i zanimljiv sadržaj za gledatelje regate. Slobodan ulaz na zidine, koncert i društveno korisni programi tek su dio njih...

- Koncept regate je zamišljen kao mali festival jedrenja u kojemu će natjecatelji proći kroz sve oblike regatnih natjecanja kao što su navigacijsko jedrenje, klasične regate i dnevni izazovi. Za gledatelje će biti dostupni i modeli jedrilica kako bi se i sami okušali u jedrenju - naglasio je Dean Kontić, voditelj projekta Slalom Elafiti.

- Očekujemo jaku konkurenciju brodova i zanimljive okršaje na moru, već sada u najavi imamo dvadesetak prijavljenih posada koje će jedrenje učiniti zahtjevnim i izazovnim. Naši prijatelji koje poznajemo sa regata kao što su Viška, Mrduja, Jabuka... su najavili svoj dolazak tako da očekujemo dobru borbu i nadamo se da će naše lokalne posade uspjeti osvojiti nekoliko pokala - dodao je Vedran Kosović, kormilar broda Outsider koji već neko vrijeme vlada Dubrovačkom ligom. Liga se održava svaku drugu nedjelju u zimskom periodu i savršen je trening za Elafiti Slalom.

Prvi krug prijava

- Podijelili smo prijave u tri razreda kotizacije. Sve prijave zaprimljene do 1. ožujka će iznositi 15 eura po članu posade i ovime pozivamo sve natjecatelje da nam se jave što prije kako bi si osigurali prijave po najmanjem iznosu - zaključuje Dean Kontić uvodeći nas u spektakl jedrenja koje nas očekuje u travnju u Dubrovniku.

Tradicija jedrenja približava se svim zainteresiranima

- Ovo je projekt koji je osmišljen za širu publiku, Dubrovnik kao takav ima dugu tradiciju jedrenja i cilj nam je kroz jedinstvenu regatu približiti svim zainteresiranima ljepote jedrenja i suživot sa prirodom kroz razne aktivnosti. U suradnji sa Maritimo recycling održat ćemo radionicu čišćenja Elafita od naplavina i smeća. Zasada već imamo prijavljeno tridesetak djece iz raznih klubova i vrtića s kojima ćemo obići plaže i skupljati plastiku. Plastika prikupljena u ekološkoj akciji će poslužiti za izradu nagrada. Radionica u prostorima će se održati 9. ožujka 2024. uz rezervni datum u slučaju lošeg vremena - naglašavaju organizatori. 

Pozivaju sve da se prijave i na akciju koja će se održati početkom ožujka u čišćenju Elafita!

Također mole sve zainteresirane za sudjelovanje da se jave putem Facebook stranice facebook.com/JK.Orsan.Dubrovnik ili putem maila jd-orsan@du.t-com.hr.

Za sve sudionike radionice osigurani su prijevoz, sendviči i prekrasan dan u prirodi kao i upoznavanje s ljepotama naših Elafita i podizanje svijesti o ekologiji. Ova radionica je idealna za djecu predškolske i školske dobi te se organizatori nadaju suradnji sa što više edukacijskih ustanova u gradu Dubrovniku. 

'Učiteljice, nastavnice, odgajateljice u vrtiću, svi su pozvani na prijavu, slobodno se javite kako bi organizirali prijevoze i marendu za sve polaznike radionice, naglasili su dalje. Osim radionica planiran je i zabavni dio programa - koncerti u prostorijama JK Orsan, ali i Soul Fingersi u Hard Rock Cafeu koji su velikodušno omogućili prostor za zabavu', zaključuju organizatori.

Vaša reakcija na temu