Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO Povijesni rezultat za tajlandski boks u Hrvatskoj

FOTO Povijesni rezultat za tajlandski boks u Hrvatskoj

Svjetski seniorski prvaci u muškoj i ženskoj kategoriji

Hrvatska reprezentacija tajlandskog boksa napravila je povijesni uspjeh - dovela je kući svjetske seniorske prvake u muškoj i ženskoj kategoriji.

Reprezentacija je 30. svibnja otputovala na svjetsko seniorsko prvenstvo u grčkom Patrasu sa 6 boraca: Helena Jurišić, seniorka -75 kg, Lana Mađarić, mlađa seniorka (U23) -67 kg, Vito Košar, senior -86 kg, Ivan Bertić, senior -91 kg, Andrej Ramljak, mlađi senior (U23) -75 kg, Luka Rukavina, mlađi senior (U23) -67 kg.

Ivan Bertić izborio je brončanu medalju u kategoriji -91 kg, a Lana Mađarić koja je debitirala na svjetskom prvenstvu u kategoriji U23 -67 kg slavila je osvojenom srebrnom medaljom.

Helena Jurišić četvrti put se okrunila titulom svjetske prvakinje u tajlandskom boksu. U finalu se borila protiv turske protivnice te dominacijom  i prekidom meča u drugoj rundi izborila titulu najbolje na svijetu.

Vito Košar se odličnim borbama izborio za finalni nastup protiv aktualnog trostrukog svjetskog prvaka Amerikanca Aarona Ortiza u kategoriji -86 kg. Fantastičnim mečom i rezultatom 2:1 popeo se na najvišu stepenicu postolja.

Zanimljivo je reći da su se u istom trenutku na dva borilišta borili Helena i Vito te u par minuta razlike ostvarili povijesni uspjeh za tajlandski boks u Hrvatskoj.

Uz ove četiri medalje, odlične borbe u 1.kolu bez prolaska dalje imali su Luka Rukavina u kategoriji U23 -67 kg i Andrej Ramljak u kategoriji U23 -75 kg.

Uz impresivan rezultat vrijedno je spomenuti da su Hrvatsku na svjetskom prvenstvu u Patrasu predstavljali i naša dva suca - međunarodna sutkinja Filipa Merčep i Lovre Čačić, nacionalni sudac.

S obzirom na to da će se tajlandski boks ove godine prvi puta prikazati kao popratni program na Olimpijskim igrama u Parizu, 562 boraca iz 93 zemlje koji su nastupali na svjetskom prvenstvu izvelo je tradicionalni tajlandski ples Waikru na povijesnom mjestu Olimpia gdje su se održale prve Olimpijske igre.

Vodstvo Saveza na svjetskom prvenstvu su bili: Mario Franić, predsjednik Saveza, Siniša Andrijašević, direktor reprezentacije, Dario Jurišić, team manager i Mario Košara, trener reprezentacije.

Na specijalnoj ceremoniji u Olimpiji, predsjednik svjetske krovne Muaythai organizacije IFMA-e dr. Sakchye Tapsuwan dodijelio je trenerske

licence našem Mariju Košaru, Siniši Andrijaševiću i Dariju Jurišiću.

Vaša reakcija na temu