Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Karate klub Galeb FOTOGALERIJA Splitski Karate klub Galeb prvi u katama u Dalmaciji na prvenstvu u Pločama

FOTOGALERIJA Splitski Karate klub Galeb prvi u katama u Dalmaciji na prvenstvu u Pločama

Sudjelovalo 412 natjecatelja iz 21 kluba

Prvo kolo Dalmatinske karate lige održano je u subotu 20. travnja u Pločama na kojem je sudjelovalo 412 natjecatelja iz 21 kluba.

Karate klub Galeb iz Splita sudjelovao je sa 17 svoja natjecatelja i osvojio 13 medalja (sedam zlatnih, tri srebrne i tri brončane) i s tim završio na prvom mjestu u katama i kao 4. u ukupnom poretku.

Osvajači zlatnih odličja u katama iz redova K.K. Galeb su: Josip Topić, Karla Kokan, Klara Sabljić, Mia Ibrahimpašić, Josip Crnov, Antea Knezović i Adrian KokanSrebrna odličja osvojili su: Kiara Ban, Leona Sabljić i Ema Čapalija. Brončana odličja osvojili su: Gabrijel Latković, Josipa Lolić i Fani Karabatić

To je veliki uspjeh tako malog kluba, svjedoči i predsjednik Kluba Duško Ban čestitavši svima na osvojenim medaljama i peharima. 

'Trud i rad se nagrađuje, a o trudu i radu djece KK Galeb najviše govore njihovi rezultati', kazao je Duško Ban, koji je ujedno i trener ali i svjetski sudac u karateu. Nije krio ponos što i drugi treneri primjećuju kvalitete njegovih natjecatelja, ali ističe da mu je najbitniji rad, povezanost, korektnost. 

'Ono što je meni bitno išto sam roditeljima rekao je da svaka medalja ima dvije strane. Ove zlatne, srebrne, brončane i učesničke... za mene su nebitne. Ja sam onaj koji gleda medalje sa one druge strane. Znate kad natjecatelj podigne medalju svi gledaju u nju, a natjecatelj sebe vidi u odrazu stražnjeg djela medalje. Taj dio i ja gledam. Gledam njihova srca koja se uzlupaju na treningu, kapi znoja koje ostavljaju na tatamiu, suze kad izgube dah kad im je preteško. Gledam kako padaju i dižu se. Gledam osmjehe i tugu u njihovim očima. To je taj odraz koji oni vide. Vide sve dobro i loše na svom licu u tom odrazu. Vide kad izgube nepošteno i kad pobijede pošteno. Ta djeca imaju pogled u drugu stranu medalje koja im kaže koliko su truda uložili da dođu do nje. Obratimo svi pažnju na drugu stranu medalje jer bez nje ne bi bilo one prve strane na kojoj piše pobjednik', kazao je Ban zahvalivši svojim mladim trenerima/asistentima Brunu Bakoti, Mihaeli Bešlić, Miranu Kemuri i Lei Šolić, koji sebe nesebično daju da bi svi vidjeli ono 'pobjednik', kao i svim roditeljima na povjerenju i podršci. 

Redovito objavljuju fotografije sa svojih natjecanja i treninga na profilima na društvenim mrežama (InstagramFacebook) i na web stranici.

Dalmacija kao regija je veliki rasadnik talentirane djece te uz stručan rad, dobro osmišljen sustav te suradnju među klubovima vjerujemo da nas u budućnosti očekuje još veći rezultatski iskorak. Dokaz tome su državne medalje koje Dalmatinski klubovi osvajaju na posljednjim državnim natjecanjima. 

Samo splitski KK Galeb je sa zadnjeg Prvenstva Hrvatske održanog u Đakovu (16. i 17. prosinca 2023.) i Kupa Hrvatske održanog u Zagrebu (13. i 14. travnja 2024.), u Split donio 5 medalja. Josip Crnov (2013. god.) i Marta Bešlić (2012. god.) osvojivši brončanu medalju i Uma Kosović kao peta u svojoj kategoriji na Kupu Hrvatske, na kojem su se okupili najbolji natjecatelji u karateu iz cijele Hrvatske, kvalificirali su se za reprezentaciju Hrvatske u karateu i za Balkansko prvenstvo koje će se održati u Istanbulu u Turskoj 31. svibnja 2024.

Vaša reakcija na temu