Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Više od 250 natjecatelja na ovogodišnjem Masters of Trail u Trogiru

FOTOGALERIJA Više od 250 natjecatelja na ovogodišnjem Masters of Trail u Trogiru

Staze na Čiovu kojima prolaze natjecatelji izuzetno su zanimljive, a u ovom periodu godine prepune cvijeća i aromatičnog bilja

Ovogodišnji Masters of Trail, dio Trogir Outdoors Festivala, privukao je više od 250 natjecatelja iz Hrvatske i inozemstva. Organizatori, Turistička zajednica Trogira u suradnji s Trail i treking klubom Strka, pripremili su tri staze koje su oduševile sudionike svojom ljepotom i izazovnošću.

Najduža staza, Fire, duga 21 km, započinje kod atraktivne Gospe od Prizidnice na jugoistočnoj strani otoka Čiova i proteže se preko cijelog otoka, završavajući na Trogirskoj rivi. Kraće utrke, Earth (11 km) i Water (5 km), startaju s Trogirske rive, pružajući natjecateljima priliku da istraže prekrasne pejzaže i prirodne ljepote otoka.

Staze na Čiovu kojima prolaze natjecatelji izuzetno su zanimljive, a u ovom periodu godine prepune cvijeća i aromatičnog bilja. S dijelova staze pružaju se prekrasni pogledi na kopno, more i sam Trogir, što dodatno obogaćuje iskustvo trčanja. Nije stoga iznenađenje da se mnogi natjecatelji godinama vraćaju na ovu utrku, privučeni i atraktivnim ciljem na Trogirskoj rivi koji oduševljava i trkače i publiku.

Na Water utrci prvi u cilju bio je Jorgen Huybrechts iz Belgije, dok je kod žena prva došla sedmogodišnja djevojčica Mirjana Belas. Posebno je zanimljivo da je Mirjana bila 10. u cilju ukupno, među 115 natjecatelja u toj kategoriji. U kategoriji Earth, dugoj 11 km, nakon 53 minute prvi u cilj je ušao francuski natjecatelj, Danieb Cornuau, dok je kod žena slavila Anda Tomaš iz Svetica. Na najdužoj utrci, 21 km dugoj Fire, nakon 2 sata i 2 minute prvi je u cilj ušao Sandro Čičin Šain, a kod žena Jadranka Žilić.

Posebno oduševljen utrkom bio je Norvežanin Inge Arild Hay Oterhals, koji je rekao: 'Bilo je teško, ušao sam pretposljednji u cilj, ali sam uživao, oduševljen sam utrkom i stazom. Sljedeće godine na utrku moram dovesti još prijatelja iz Norveške'.

Ove godine, osim domaćih natjecatelja, na stazama trogirskog traila uživali su i sudionici iz drugih dijelova Hrvatske te iz još 17 država. Trogir je tako još jednom dokazao da je destinacija koja privlači ljubitelje prirode i sporta iz cijelog svijeta.

Masters of Trail je postao nezaobilazni događaj za sve trail trkače, a Trogir Outdoors Festival dodatno promovira ljepote ovog povijesnog grada i njegovog okruženja.

Vaša reakcija na temu