Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Marko Žunić izabran za člana FISU Izvršnog odbora

Marko Žunić izabran za člana FISU Izvršnog odbora

'Ovaj izbor velika je stvar za hrvatski akademski sport'

Marko Žunić, član Izvršnog odbora Hrvatskog akademskog sportskog saveza izabran je za člana Izvršnog odbora Svjetske sveučilišne sportske federacije (FISU) za razdoblje 2023.-2027.

Krovna organizacija sveučilišnog sporta u svijetu održala je od 17. do 18. studenog u Ženevi svoju 38. Generalnu skupštinu, na koju su pozvani predstavnici čak 164 svjetske članice, a osim prezentacija budućih FISU igara i natjecanja, skupština je održala izbore Izvršnog odbora za razdoblje 2023.-2027, koji uključuju pozicije predsjednika, prvog dopredsjednika, potpredsjednike i članove Izvršnog odbora.

Među kandidatima za člana Izvršnog odbora bio je i Marko Žunić, koju je ovu funkciju obavljao posljednje četiri godine, a svoju je karijeru u sveučilišnom sportu započeo još 2011. godine kao Izvršni direktor Europskog sveučilišnog rukometnog prvenstva u Rijeci. Više od 10 godina poslije, iza sebe ima impresivno iskustvo i karijeru. EUG Zagreb-Rijeka 2016, IRONMAN Slovenija, B2RUN Hrvatska, samo su neki od velikih projekata koje je radio, a pored toga, obnaša i dužnosti člana Izvršnog odbora Hrvatskog akademskog sportskog saveza, predsjednik je Organizacijskog odbora FISU World Forum 2024., te član Organizacijskog odbora FISU Svjetskog Cheerleading prvenstva 2024. u Splitu.

Ovaj izbor velika je stvar za hrvatski akademski sport, pogotovo imajući u vidu dva događaja Svjetske sveučilišne sportske federacije iduće godine u Hrvatskoj i kandidaturi za Europske sveučilišne igre 2028, ali i budući razvoj i pozicioniranje hrvatskog sporta na svjetskoj sceni. U Ženevi su se uz Marka Žunića nalazili i predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Haris Pavletić, sportska direktorica Jelena Matešić te glavni tajnik Nikola Vincetić.

Vaša reakcija na temu