Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Hrvatski teakwondo savez Medalja za Hrvatsku na prvom danu Svjetskog taekwondo prvenstva u Koreji

Medalja za Hrvatsku na prvom danu Svjetskog taekwondo prvenstva u Koreji

Prvenstvo traje do 6. listopada

Kruna prvog dana Svjetskog juniorskog prvenstva u taekwondou je brončana medalja Marije Uglešić iz Taekwondo kluba Marjan. Na putu do medalje je pobijedila predstavnice Britanije (Avu Bet - 2:0) predstavnicu Jordana (Fadiu Khifran - 2:1) te predstavnicu Italije (Antheu Mangione - 2:0). U polufinalu je pobjedu odnijela Iranka Aynaz Nasiri i to tek u trećoj rundi s neriješenim rezultatom 7:7 i težinskom prednosti bodova. U slučaju neriješenog rezultata na kraju runde, određeni udarci poput onih iz okreta ili u glavu donose prednost nad protivnikom ako ih nema ili ih ima manji broj.

Danas su nastupili i Ozana Radić iz TK Champion i Niko Reinić iz TK Activ. Ozani je nakon dvije pobjede nad predstavnicama Švicarske i Omana, na put do medalje stala Kineskinja Yinuo Xu u četvrtfinalu. Niko Reinić je u prvom kolu, usprkos velikoj želji i trudu, izgubio od Nijemca Asiana Eymena Cavusmana.

Prvenstvo se nastavlja do 6. listopada, a svoj nastup iščekuje još sedamnaest hrvatskih boraca.

Taekwondo klub Marjan nastavlja nizati rezultate koji zaista djeluju nevjerojatno jer imati takav kontinuitet velikih rezultata u svim uzrasnim kategorijama na svakoj najvećoj smotri na svijetu djeluje impresivno. A ovo je već 138 medalja ovog rasadnika sa svjetskih i europskih

prvenstava odnosno olimpijskih igara. Marija Uglešić je pored toga dio deveteročlane obitelji od kojih čak šest od sedam djece trenira u taekwondo klubu Marjan. Od dolaska u Marjan tri sestre Uglešić, tri reprezentativke Hrvatske, osvojile su već sedmu veliku medalju. Petra Uglešić je svjetska prvakinja, Klara Uglešić svjetska viceprvakinja, a za kompletiranje svjetskih medalja izborila se Marija Uglešić sa svjetskom brončanom medaljom. Svakako jedna raritetna priča da tri sestre iz iste obitelji osvajaju svjetske medalje na svjetskom prvenstvu.

Pored toga, Marija je već 49. sportašica iz Marjana koja je stigla do svjetske ili europske medalje što je najbolji pokazatelj sustavnog rada kluba jer Marija svakodnevno sparira i trenira s najboljim seniorima kluba, od Britanke Jade Jones koja je dvostruka olimpijska pobjednica pa do Nike Karabatić, aktualne europske seniorske prvakinje u ovoj godini.

Vaša reakcija na temu