Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Na posljednjem popisu Aleksandra Petrovića samo jedan igrač KK Splita

Na posljednjem popisu Aleksandra Petrovića samo jedan igrač KK Splita

Izbornik je objasnio zašto nije pozvao ponajboljeg igrača domaćeg prvenstva

Sportski direktor HKS-a i izbornik košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović objavio je širi popis igrača na koje računa za novi set pretkvalifikacijskih utakmica za Europsko prvenstvo 2025., koji kreće za točno dvadeset dana. U četvrtak 23. veljače hrvatska reprezentacija gostuje u švicarskom Fribourgu, a u nedjelju 26. veljače Hrvatska će ugostiti Austriju u Splitu na Gripama. Prema najavi izbornika, ovo mu je posljednji ciklus na klupi reprezentacije.

Okupljanje reprezentativaca je 19. veljače u Zagrebu, dan nakon finalne utakmice Kupa Krešimira Ćosića, čija se završnica također igra u Zagrebu.

 - Radi se o preliminarnoj, širokoj listi od 25 igrača i ne treba čuditi što se na njoj nalazi nekoliko igrača koji nisu u posljednje vrijeme igrali. Čekamo još status liječničkih nalaza za Ivišića, Ramljaka i Matkovića, no ova je lista dovoljno široka i neće je biti potrebno mijenjati. Ovaj je popis kontinuitet onoga što smo započeli u studenome, ali ujedno i nadogradnja i pohvala za klubove koji rade sjajan posao, pa su na popis ušla i dva mlada igrača Šibenke, Luka Skorić i Pavao Paić, kao i Boscov Luka Krajnović. Ovaj put na listu nismo stavljali euroligaške igrače, koncentrirali smo se na igrače koji su dostupni - izjavio je izbornik.

Na popisu su se od igrača iz dalmatinskih klubova, osim dva igrača Šibenke, našao i Dominik Mavra iz Splita, kao i igrači Zadra Antonio Jordano, Marko Ramljak i Dario Drežnjak, no na popisu nije bilo mjesta za ponajboljeg igrača Zadra Luku Božića.

 - Moram dodati kako se na popisu reprezentativaca ne nalazi ni Luka Božić, koji u Zadru igra fantastično i nositelj je igre, no moja je procjena da reprezentacija ne može igrati na način kako igra Zadar, igra je reprezentacije postavljena na bitno drugačiji način - pojasnio je izbornik. Aleksandar Petrović.

Širi popis igrača za nadolazeće kvalifikacije:

 Borna Kapusta (Cibona), Dominik Mavra (Split), Goran Filipović (Leyma Coruña), Lovro Gnjidić (Cedevita Olimpija), Vito Kučić (Cedevita Junior), Luka Krajnović (Bosco), Roko Badžim (Konyaspor), Toni Perković (Orleans), Antonio Jordano (Zadar), Mateo Drežnjak (Studentski centar), Leo Menalo (Virtus Bologna), Luka Skorić (Šibenka), Toni Nakić (Breogan), Ivan Ramljak (Wroclaw), Marko Ramljak (Zadar), Dario Drežnjak (Zadar), Tomislav Buljan (Joventut), Andrija Jelavić (OK Beograd), Matej Rudan (Mega), Roko Prkačin (Girona), Karlo Matković (Cedevita Olimpija), Danko Branković (Mega), Tomislav Ivišić (Studentski Centar), Zvonimir Ivišić (Studentski Centar) i Pavao Paić (Šibenka).

Vaša reakcija na temu