Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Vilim Bujević / City Photo studioV U Vinišću plivalo 182 plivačica i plivača, Patrick Eremija i Matea Sumajstorčić najbrži na 3000 m

U Vinišću plivalo 182 plivačica i plivača, Patrick Eremija i Matea Sumajstorčić najbrži na 3000 m

Plivačka fešta u Vinišću

U subotu 15. lipnja u Vinišću je održan 4. Plivački maraton Vinišće za koji se s pravom može reći da je bio prava fešta daljinskog plivanja na kojoj je u dvije discipline nastupilo 182 plivačica i plivača među kojima su najbrži bili Patrick Eremija i Matea Sumajstorčić u glavnoj utrci na3000 m te Hrvoje Tomić i Iva Rožić u utrci na 1500 m.

Kao i prethodnih sezona i ove godine je prva utrka sezone ACI CRO CUP RACE održana u Vinišću gdje su najbolji hrvatski daljinski plivači odmjerili snage na utrci duljine 3000 m. Ova utrka je također bila i Prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju na 3000 m za dobne skupine, ali i Prvenstvo Splitsko-dalmatinske županije na 3000 m. Pobjedu u ACI CRO CUP RACE utrci ostvarili su Patrick Eremija iz KDP Primorje-Rijeka i Matea Sumajstorčić iz KDPSR Poreč ispred Maura Bobanovića (KDPSR Poreč) i Ane Potlaček (KDP Donat – Zadar) na drugom mjestu odnosno dvojca iz KDP Split, Grge Mujana i Antonije Buličić na trećem mjestu.

Samo natjecanje održano je po idealnim vremenskim uvjetima za plivanje, a uz ACI CRO CUP RACE utrku održane su još utrke Plivanje za sve na 1500 i 3000 m. U svim utrkama zajedno nastupilo je ukupno 182 natjecatelja, a s obzirom da se utrka održala s zajedničkim startom prizori zapjenjene viniške vale bili su uistinu čarobni.

Pobjednici ACI CRO CUP RACE utrke bili su ujedno i najbrži među svim natjecateljima na 3000 m, dok su na 1500 m stazom najbrže prošli braća Hrvoje i Ivan Tomić te Ante Sunara iz KDP Split u muškoj konkurenciji te Iva Rožić (ŽAVK Mladost Zagreb) ispred Kate Hribar Marije Lucije Kozine iz KDP Split u ženskoj konkurenciji.

Novi prvaci Hrvatske na 3000 m su u konkurenciji juniorki Domina Žure (KDP Split), juniora Šimun Srzić (KDP Split), mlađih juniorki Antea Galić (KDP Split), mlađih juniora Stefano Rakovac (KDPSR Poreč), kadetkinja Mia Kontić (KDPSR Poreč), kadeta Luka Libernjak (KDP POŠK Split) te mlađih kadetkinja Korina Bralić (KDP Split). Najbrži u Splitsko dalmatinskoj županiji su Grgo Mujan, Šimun Srzić i Filip Županović kod plivača te Antonia Buličić, Domina Žure i Antea Galić kod plivačica svi članovi KDP Split.

Da ne bude sve samo u znaku nadmetanja po završetku sportskog dijela natjecanja organizatori su za sve sudionike natjecanja priredili veliki zajednički ručak nakon kojeg su natjecatelji i njihova pratnja zadovoljni napustili Vinišće.

Sljedeća utrka ACI CRO CUP RACE održati će se u Raslini 27. srpnja.

Vaša reakcija na temu