Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UniSport Finals 2024: Spektakl studentskog sporta u Poreču

UniSport Finals 2024: Spektakl studentskog sporta u Poreču

Očekuje se 1500 sudionika

 Samo tjedna dana dijeli nas od najiščekivanijeg događaja u kalendaru Hrvatskog akademskog sportskog saveza. Kruna sveučilišnog sporta popularnog naziva Unisport Finals, odigrati će se 30. svibnja - 2. lipnja u istarskom biseru Poreču.

Sve veći i brojniji iz godine u godinu, UniSport Finals 2024 preplaviti će porečku obalu s 1500 sudionika, od čega 1300 studenata sportaša, gotovo 100 volontera, 150 akademika okupljenih oko konferencije 4 Healthy academic society i projekta Discover U te ostalih uvaženih gostiju.

Predstavljajući boje svojih sveučilišta i veleučilišta, studenti će snage odmjeriti u 12 sportova – rukometu, košarci, odbojci, futsalu, nogometu, tenisu, stolnom tenisu, badmintonu, košarci 3x3, odbojci na pijesku, šahu i e-sportu. Program tradicionalno započinje svečanom ceremonijom otvaranja, rezerviranom za četvrtak 30. svibnja na predivnom ambijentu bazena hotela Delfin. U petak 31. svibnja očekuju nas polufinalni susreti, dok ćemo u subotu pratiti finalne susrete te podjelu odličja.

Do prestižnih titula nacionalnih prvaka pokušati će doći rekordnih 19 visokih učilišta, redom Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Zadru, Sveučilište Sjever, Tehničko veleučilište u Zagrebu, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Slavonskom Brodu, Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru, Veleučilište Ivanić-Grad, Veleučilište u Karlovcu, Sveučilište u Dubrovniku, Veleučilište Edward Bernays, Zdravstveno veleučilište u Zagrebu, Sveučilište VERN, Hrvatsko Katoličko Sveučilište, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Međimursko veleučilište u Čakovcu i Veleučilište u Rijeci, odnosno čak 157 ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Posebno uzbudljivo bit će na futsal parketima, kao i košarci, odbojci i rukometu - sportovima koji okupljaju ponajbolje pojedince hrvatskih prvoligaških kluba i reprezentativnih selekcija. Koliko je kvalitetan sportski segment na Finalsima govori podatak da se među momčadima nalaze i aktualni futsal doprvaci i brončani s EUSA Europskog futsal prvenstva u Splitu, brončane rukometašice te srebrne stolnotenisačice Sveučilišta u Zagrebu te brojni drugi.

Osim sporta, UniSport Finals 2024 obogaćen je drugim izdanjem konferencije '4 Healthy academic society', EU projektom Discover U, radionicama na temu projekta UniSport Health, kao i završetkom volonterske & leadeership akademije UniSport ViLA, gdje će volonteri nakon dvomjesečnih edukacija steći svoja prva iskustva u praksi.

Organizator Unisport Finalsa i nositelj čitavog Unisport sustava je Hrvatski akademski sportski savez, a Finalsi predstavljaju kulminaciju natjecanja koja su se odvijala tijekom cijele godine, a na kojima su mjesto rezervirali samo oni najbolji. Da je Poreč doista idealna lokacija za ovu manifestaciju, dokazuje činjenica da se sportaši visokih učilišta u Hrvatskoj na istu lokaciju vraćaju već nekoliko puta, a sve pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta te podrškom Grada Poreča.

Za sve one koji nisu u mogućnosti biti na studentskom spektaklu u Poreču, Hrvatski akademski sportski savez omogućio je prijenose nekih utakmica uživo – na YouTube kanalu UniSport TV, dok će finale muškog futsala biti u prijenosu uživo na SportskojTV. Rezultate možete pratiti u stvarnom vremenu na aplikaciji Unisport Digital, a za sve zanimljive trenutke iza kulisa s mjesta zbivanja zadužen je Instagram profil UnisportHR.


Vaša reakcija na temu