Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Judo: Osnovci s Pujanki obranili naslove i izborili nastup na školskom PH

Judo: Osnovci s Pujanki obranili naslove i izborili nastup na školskom PH

Održano 2. županijsko Prvenstvo OŠ Županije Splitsko-dalmatinske

Već drugu godinu za redom judo je na velika vrata ušao u program školskih sportskih natjecanja. 'Judo u osnovne škole' je program koji je Hrvatski judo savez predložio, a naše Ministarstvo obrazovanja i sporta potpuno podržalo, pa je uz pomoć IJF - Svjetske judo federacije u četiri zemlje: Francuska, Japan, Nizozemska i Hrvatska taj program implementiran u oko 100 škola kao pilot projekt.

Prvo školsko judo prvenstvo Hrvatske održano je prošle godine u Opatiji. Prethodno je u svim županijama u Hrvatskoj održano izlučno poluzavršno natjecanje sa kojih su samo prvaci tj. ekipe osnovnih škola imale pravo ići na PH. Iz naše Županije na PH sudjelovali su dječaci OŠ Pujanke i djevojčice OŠ F. Lukas iz Kaštela. Prvi ekipni pobjednici Hrvatske u judu prošle godine bili su dječaci OŠ Pujanki. 

Poluzavršnica državnog prvenstva za 2015. godinu održava se u svakoj regiji – županiji, a za Splitsko-dalmatinsku županiju održano je, u subotu 24. siječnja 2015., u Splitu u dvorani OŠ Gripe. Natjecanje se održavalo u muškoj i u ženskoj konkurenciji, pojedinačno u propisanim težinskim kategorijama. Na natjecanju je sudjelovalo po osam muških i ženskih školskih sastava, maksimalno po 10 natjecatelja.

Ukupno je nastupilo 80 učenika i učenica uz nazočnost svojih nastavnika tjelesno zdravstvene kulture i uz tehničko vodstvo svojih klupskih trenera koji su im pomagali tijekom natjecanja.

U ukupnom plasmanu u uzrastu dječaka i djevojčica najuspješniji su bili učenici OŠ Pujanki, koji su osvojili 16 odličja, od toga sedam zlata, osam srebra i jednu brončanu medalju i dva peta mjesta. Nastavnica tjelesnog odgoja Pujanki prof. Mirjana Janković uložila je mnogo truda u organizaciji i dovođenju 18 svojih učenika do dvostruke titule. Neposredno u tehničkom pogledu i u svakoj borbi natjecatelje su vodili treneri judo kluba Pujanke Slavko Preradović, Marin Sikirica i Renato Šunjerga. Dva najveća pehara, nagrade županijskog školskog sportskog saveza primili su od predstavnika organizatora prof Ivice Zelića.

Ovim plasmanom djevojčice i dječaci s Pujanki osigurali su nastup na državnom školskom judo prvenstvu koje će se ove godine 23. ožujka održati u Kaštel Sućurcu. 

Zlatne medalje za OŠ Pujanke su osvojili: Bernard Bajn, Luka Milano, Rino Drobnjak, Marko Odrljin, Marin Varkaš, Duje Kapitanović i Mirela Banić. Srebrom su se okitili Iris Marinović, Nikolina Hrnjak, Jana Ljubičić, Karla Kulić, Mauro Lučić, Tino Drobnjak, Ivan Copić i Bartul Domazet. Broncu je izborila Ena Ninčević, na korak do medalje na petom mjestu ostali su Nikolina Vulić i Laura Perić

U ukupnom plasmanu bio je slijedeći poredak. 

Dječaci: 1. OŠ Pujanke 83, 2. OŠ Filip Lukas Kaštela 66, 3. OŠ Strožanac 35 bodova, zatim slijede Primorski Dolac, Ante Starčević Dicmo, OŠ Hvar, OŠ Petar Hektorović Hvar i OŠ F. Tuđman Brela.

Djevojčice: 1. OŠ Pujanke 42, 2. A. Starčević Dicmo 32; 3. OŠ F. Lukas Kaštela 29 bodova, slijede OŠ F Tuđman Brela, Primorski Dolac, Strožanac, P. Hektorović sa Hvara i OŠ Hvar.

Vaša reakcija na temu