Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Lukša Jakobušić: Komisija je nebitna, ovdje je sve na predsjedniku HNS-a Marijanu Kustiću!

Lukša Jakobušić: Komisija je nebitna, ovdje je sve na predsjedniku HNS-a Marijanu Kustiću!

'Činjenica je da su oni opterećenje za hrvatski nogomet već duže razdoblje'

Hajdukov predsjednik Lukša Jakobušić je dao komentar na trenutnu situaciju.

- U protekle tri i pol godine Uprava i ja smo bili fokusirani isključivo na klub. Međutim, svjedoci smo da se ovih dana događa modus operandi koji se desetljećima događa u hrvatskom nogometu. Hajduk je na to uvijek ukazivao, međutim, bio sam dojma da mogu na jedan drugi način, konstruktivniji prema vrhu HNS-a, postići bolje rezultate za hrvatski nogomet. Govorili su mi da to neće biti moguće i bili su u pravu.

Komisija je imala presicu.

- S obzirom na njihovu ulogu imaju preveliku vidljivost. Činjenica je da su oni opterećenje za hrvatski nogomet već duže razdoblje. Traže da im vjerujemo. Odavno im već mnogi ne vjeruju. I to s razlogom. Oni su odavno izgubili kredibilitet. Ali ne bi o njima, oni su nebitni. Ovdje je sve na onome tko donosi odluke i upravlja Komisijom, iako je ona u suštini neovisna, a to je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

Hajduk neće odustati...

- Moj način rada tri i pol godine očigledno nije urodio plodom. Ili nas ne shvaćaju ozbiljno ili mene ne shvaćaju ozbiljno. Hajduk je tu bitan. Neće biti više očitovanja ni dopisa, trebaju nam konkretni koraci. I hrvatska i hajdučka javnost i Hajduk će se potruditi da ga svaki dan podsjećamo na njegovu ulogu, da nije samo ulaga reprezentacija, nego hrvatski nogomet, za koji su preuzeli odgovornost. Očekujemo da se tako i ponaša za čisti, pravi i neiskvareni hrvatski nogomet. Tu smo da ga podsjećamo i to ćemo raditi - zaključio je Jakobušić.


Vaša reakcija na temu