Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr Ovo je originalni 'Mišo', a onaj na Super Bowlu je falši

Ovo je originalni 'Mišo', a onaj na Super Bowlu je falši

Koliko god nam na prvu ta fotografija bila simpatična, na drugu se vidi da se ipak ne radi o službenom proizvodu kluba

Jedna od popularnijih fotografija sa Super Bowla je postala ona od čovjeka u Hajdukovoj majici 'na Mišu'. Radi se o američkom sportskom producentu hrvatskog porijekla Peteu Radovichu (45) koji se slikao na terenu stadiona Allegiant u Las Vegasu sat vremena uoči Super Bowla.

- Ja ne mogu drugo!!! Ništa bez Miše…niti Super Bowl! - komentirao je na platformi X.

Koliko nam na prvu ta fotografija bila simpatična, na drugu se vidi da se ipak ne radi o službenom proizvodu kluba nego o falsifikatu, kojega se često može pronaći na pazarima izvan granica Republike Hrvatske i u ponudama nekih upitnih internet-prodavača.

HNK Hajduk Split je u svakodnevnoj borbi protiv falših proizvoda, te je u prvom izdanju svog časopisa 'PLANET HAJDUK' toj tematici posvetio i jednu cijelu stranicu. Samo prošle godine je splitska carina zaplijenila ilegalne artikle u vrijednosti od 800 tisuća kuna. Kupnjom tih proizvoda, navode iz kluba, kupac dobiva proizvod koji nije službeni, koji šalje pogrešnu poruku i sliku kluba i kao takav uzrokuje štetu u obliku izgubljenog prihoda te narušava imidž kluba.

Imamo i drugi primjer, trenutno možda najslavniji hrvatski košarkaš u SAD-u, Bojan Bogdanović jeprije utakmica već uočen i fotografiran sa službenim proizvodima kluba, npr. zaštitnom maskom i u pravoj majici na Mišu.


Vaša reakcija na temu