Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Rimac: Odlučila je individualna kvaliteta!

Rimac: Odlučila je individualna kvaliteta!

'Mi treneri tu možemo puno pomoći, ali ipak igrači igraju i pokazuju karakter'

Trener Splita Slaven Rimac nakon pobjede nad Zadrom i vodstva od 2:1 u finalnoj seriji je rekao:

- Velika želja s jedne i druge strane. Vitina serija u drugoj četvrtini i Shorterova u zadnjoj, su dva trenutka koja su odlučila utakmicu. Nema se što puno pričati, hvala navijačima što su bili s nama, pozivamo ih u petak. Isto tako su i navijači Zadra napravili sjajnu atmosferu, to smo i očekivali. Gušt je igrati u ovakvoj atmosferi, treneru baš i ne zbog komunikacije, ali kad vidiš kako igrači trče, igraju s puno inspiracije, onda je to prava stvar. Mi smo na inspiraciju Shortera i Kučića došli do poena koje u prijašnjim utakmicama nismo imali. Imali smo povjerenja jedni u druge i dočekali Shortera koji je četvrtu četvrtinu odigrao fenomenalno, individualna kvaliteta je presudila. U petak će opet biti energija s obje strane, uvijek se traže pojedinci koji mogu završiti ovakve utakmice, moramo se odmoriti i već razmišljati o sljedećem susretu.

Split odavno nije imao situaciju da na svom terenu odlučuje o prvaku:

- Jako cijenim Zadar, iza sebe imaju jako dobru sezonu, tvrdi su, neugodni, u petak će biti još 20 posto bolji, ali mi ćemo morati igru podignuti još jedan nivo više. Mi treneri tu možemo puno pomoći, ali ipak igrači igraju i pokazuju karakter. Idemo se potući pa ćemo vidjeti što će biti.

Tišma?

- Jedan od igrača kojemu smo dali jako puno minuta. Ne bih volio sada davati opširnije analize, ali definitivno kad sve završi ću sve reći. Ovaj klub ima potencijal i mogućnosti, došao sam ovdje da se dugoročno dogode pravi stvari. Ali sad se koncentrirajmo na petak, idemo korak po korak.

Vaša reakcija na temu