Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Službeno je otvoren Svjetski kup košarkaških veterana, Jerkov poslao posebnu poruku

Službeno je otvoren Svjetski kup košarkaških veterana, Jerkov poslao posebnu poruku

Turnir se održava od 17. do 21. travnja

Spektakularnim otvaranjem koje su pratili DJ i plesači, laser show i veliki vatromet, u četvrtak je u Omiškom sportskom centru Ribnjak službeno otvoreno drugo izdanje Svjetskog kupa košarkaških veterana. Ove godine turnir se održava od 17. - 21. travnja, natjecanja se održavaju u sedam kategorija, tri ženske (35+, 40+ i 45-50+) i četiri muške (35+, 40+, 45-50+ i 60+) s ukupno 41 ekipom iz 16 zemalja, od Engleske i Nizozemske, preko Poljske, Mađarske, Švicarske, Litve, Latvije i Slovenije, do Slovačke i Finske... te po prvi put Crne Gore, Srbije, Kosova, SAD – a i Egipta. Naravno, i više ekipa iz Hrvatske...

- Rast od 40% u odnosu na prvo izdanje turnira nadmašio je sva naša očekivanja, a s obzirom na to da imamo jako puno ekipa koje su sudjelovale i na prvom izdanju, očito je da se ljudima svidjelo ovo što radimo pa su se i vratili. Ekipa koja radi turnir je malobrojna, ali uhodana tijekom sličnog natjecanja koje organiziramo i za rukometaše, i to nam iskustvo pomaže da prebrodimo 'dječje bolesti' koje su u ovakvim događanjima neminovne – kazao je Mario Čaljkušić u ime organizatora.

Sudionicima je dobrodošlicu poželjela direktorica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Ivana Vladović.

- Nadam se da se lijepo osjećate u Omišu i da će vam ovaj tradicionalni turnir ostati u lijepom sjećanju te da ćete se opet vratiti. Mi vas očekujemo i pokušat ćemo napraviti sve da vaš boravak učinimo što ljepšim.

Turnir je otvorio proslavljeni košarkaš Željko Jerkov, koji je u svojoj dugoj karijeri osvojio pet klupskih trofeja te čak devet reprezentativnih medalja s Olimpijskih igara, svjetskih i europskih prvenstava.

- Veteranski sport je najbolji pokazatelj koliko u svima vama ima sportskog duha i ja vam od srca želim da to potraje koliko god je moguće. Da još dugo ostanete zdravi, igrate, družite se i živite sport. Čast mi je što su me organizatori pozvali da vam se obratim, ali i privilegija biti u društvu vas, istinskih sportaša - kazao je Jerkov, koji je potom i službeno proglasio turnir otvorenim.

I ove godine Sportski centar Ribnjak centar je veteranskog sporta, sve utakmice prenose se uživo na kanalima MBWC na društvenim mrežama, a najbolje tri ekipe u svim kategorijama dobit će posebno dizajnirane medalje izrađene u stilu onih koje dobivaju najbolji na Olimpijskim igrama te unikatne pehare. Posebna pozornost posvećena je tzv. 'trećem poluvremenu', večernjim druženjima sudionika uz živu glazbu.

Vaša reakcija na temu