Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović SUDAČKI EKSPERT: Dojam je da je sudac ušao u ovu utakmicu vodeći računa da eventualno ne ošteti Hajduk, zbog spornih odluka na štetu 'bijelih' iz prvenstvene utakmice

SUDAČKI EKSPERT: Dojam je da je sudac ušao u ovu utakmicu vodeći računa da eventualno ne ošteti Hajduk, zbog spornih odluka na štetu 'bijelih' iz prvenstvene utakmice

'Nije mi uvjerljiv kazneni udarac za Hajduk u 69. minuti'

Sudački ekspert Goran Tenžera je ovako prokomentirao suđenje Igora Pajača u dvoboju Hajduka i Varaždina.

- Dojam je da je sudac Pajač ušao u ovu utakmicu vodeći prvenstveno računa da eventualno ne ošteti Hajduk, posebno zbog spornih odluka na štetu Hajduka iz prethodne prvenstvene utakmice istih protivnika. Pri tome je istolererirao poprilično oštru igru Hajduka u prvom poluvremenu, koji su napravili čak petnaest prekršaja, u kojima su prednjačili Diallo i Kalik. Dok je Kalik ipak opomenut u 37 min, Diallo je prošao bez zaslužene opomene, posebno zbog prekršaja u 37 minuti.

Potom je nastavio:

- U 30. minuti nije bilo elemenata za kazneni udarac za Varaždin jer se nije radilo o otvorenom jasnom igranju rukom Sigura već prvenstveno udaranju lopte u prsa s možebitnim slučajnim dodirom ruke uz tijelo. U 50. minuti nakon udarca Livaje ipak nije cijela lopta prešla poprečnu liniju vratiju, tako da pogodak opravdano nije priznat.

Još je kazao:

- Nije mi uvjerljiv kazneni udarac za Hajduk u 69. minuti. Iako se Pukštas nalazio u kontaktu između dvojice igrača, nije se mogao uočiti jasan prekršaj ni igrača iza njega Mistrafovića, ni igrača Ba ispred njega. U 90. minuti nije trebao dosuditi prekršaj na Kleinheisleru u kaznenom prostoru Hajduka i time praktički nagraditi nonšalanciju istog igrača, kao i vratara Lučića. Moguće je da bi u nastavku te akcije i izgledne prilike gosti postigli taj jedan pogodak koji su zaslužili na ovoj utakmici, a koju su izgubili previsokim rezultatom za prikazanu igru.

Vaša reakcija na temu