Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Tvrtka Tommy donirala Zakladi za sportsku izvrsnost grada Splita milijun kuna

Tvrtka Tommy donirala Zakladi za sportsku izvrsnost grada Splita milijun kuna

Nadam se da će i ovaj naš potez biti poticaj drugima da se uključe u navedeni projekt - kazao je Tomislav Mamić

Tvrtka Tommy donirala je Zakladi za sportsku izvrsnost grada Splita milijun kuna. Nakon što je Grad Split osnovao Zakladu za sportsku izvrsnost, čija će se službena prezentacija održati u utorak, 15. rujna, na Dan splitskog sporta u Vili Dalmacija, a u namjeri da pomogne splitski sport i njegovu konkurentnost u državi, prvu donaciju najavila je tvrtka Tommy, koja će na službenoj zakladnoj večeri uručiti ček na iznos od milijun kuna...

- Kao što je već poznato, na inicijativu Grada Splita, točnije Službe za sport i sportsku infrastrukturu, osnovana je Zaklada za sportsku izvrsnost grada Splita. Nakon što nam je ideja prezentirana još u ranoj fazi realizacije, dali smo podršku i obećali da ćemo je podržati kada se projekt dovrši. Obzirom da je to vrijeme došlo, držimo se datog obećanja i u tom smislu smo i potpisali prvi ugovor o donaciji. Nadam se da će i ovaj naš potez biti poticaj drugima da se uključe u navedeni projekt, kako bismo omogućili raznim pojedincima i sportskim društvima da ostvare što bolje rezultate, te tako opravdali epitet najsportskijeg grada na svitu - stoji u izjavi prvog čovjeka tvrtke Tommy Tomislava Mamića.

Zaklada za sportsku izvrsnost namijenjena je splitskim klubovima iz ekipnih sportova, koji se natječu u najvišem rangu natjecanja na nacionalnoj razini, sukladno mogućnostima i klubovima koji status natjecanja na nacionalnoj razini steknu u budućnosti, dajući pri tome prednost klubovima nositeljima kvalitete kao i tradiciji ostvarivanja kvalitetnih rezultata u svakom pojedinom sportu, te istaknutim splitskim sportašima i njihovim stručnim stožerima, a koji se ne financiraju, ili se ne financiraju u dovoljnoj mjeri od strane nacionalnih saveza i HOO-a.

Rad Zaklade financirat će se donacijama, te organizacijom velikih sportskih manifestacija, poput Teniskog tjedna u prosincu ove godine, a na kome će sudjelovati brojna poznata imena hrvatskog i svjetskog tenisa.

Vaša reakcija na temu