Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ŽIVO JE NA GRIPAMA: Film o Kukoču, Tvrda jezgra i balun s potpisima šampiona

ŽIVO JE NA GRIPAMA: Film o Kukoču, Tvrda jezgra i balun s potpisima šampiona

Uz sve to je i red za ulaznice kakav se odavno ne pamti

Živo je jučer bilo na Gripama, gdje je dan najprije obilježio dolazak Tonija Kukoča, najveće košarkaške legende, čovjeka koji je zlatnim slovima ispisao povijest splitske košarke i njegova generacija je sa četiri naslova prvaka Jugoslavije i tri titule prvaka Europe najviše prodonijela da 'žuti' budu proglašeni najboljim košarkaškim klubom 20. stoljeća.

O Kukoču se - snima film. Za te potrebe je opet i zapucao na koš, a svojom pojavom je oduševio sve koje je susreo. Među ostalima i Shannona Shortera, jednu od glavnih uzdanica 'žutih' u predstojećem finalu prvenstva Hrvatske protiv Zadra.

Svakako je zanimljiva i priča o 'Tvrdoj jezgri', najvjernijim navijalima KK Splita Jedan od njih, Ivica Pocrnja, je s Kukočem na zanimljivoj fotografiji iz još jednog razloga. Naime, s njima je lopta s vaterpolskog finala Jadrana i Juga. Potpisali su je svi igrači Jadrana, koji su svom klubu donijeli prvi naslov prvaka Hrvatske. Ta lopta ima počasno mjesto u obližnjem Room caffeu, čeka se Hajdukova s potpisima pobjednika Kupa, a već su na policama, naravno, i brojne košarkaške. Kako su nam objasnili, svaka čuva uspomenu na pobjedu u ABA ligi, ali, naravno, ona prava se tek čeka, a to bi bila ona šampionska s potpisima igrača 'žutih'.


Do nove finalne epizode je ostalo samo ćakulati o povijesti, načeti temu je li KK Split prerastao ovu dvoranu, s obzirom na rijetko viđeni red, odnosno navalu na ulaznice. Dodajmo još i da je ulaznicu došao kupiti Jerko Marinić Kragić, vaterpolisti će također biti uz 'žute', ali definitivno će dvorana biti premala za sve prijatelje splitskog sporta koji žele biti dio potencijalno velike priče povratka košarkaša na hrvatski tron.  

Vaša reakcija na temu