Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook Gotova potraga za Maddie u Portugalu: Istražitelji su odnijeli vrećice, jesu li nešto pronašli?

Gotova potraga za Maddie u Portugalu: Istražitelji su odnijeli vrećice, jesu li nešto pronašli?

Nestala još 2007. godine

Potraga za Madeleine McCann u Portugalu je završena. Službe su uklonile šatore i strojeve s lokacije, javlja britanski Sky, prenose 24 sata.

Policijski službenici su tri dana pretraživali  područje nedaleko od mjesta nestanka malene Maddie, nakon što su dobili 'vjerodostojne dojave'.

Podsjećamo, ovih dana su policije triju zemalja, njemačka, portugalska i britanski Scotland Yard - krenule u novu opsežnu potragu, prvu veću pretragu terena nakon devet godina, a pretraživali su područje oko umjetnog jezera u portugalskoj pokrajini Arade. 

Posljednja takva veća pretraga u potrazi za Maddie bila je 2014. godine. Tad je britanska policija dobila dopuštenje da istražuje u mjestu Praia de Luz, gdje je Madeleine i nestala. U akciju su bili uključeni i potražni psi, no nikakve korisne tragove nisu pronašli.

Maddie je nestala još 2007. godine. Roditelji su otišli na večeru, a kad su se vratili u apartman, nje tamo nije bilo...

U ponedjeljak je policija zatvorila ceste oko jezera, a blokirali su i dio poluotoka. U potragu su bili uključeni i ronioci.

Britanski mediji objavili su ranije ovog tjedna kako su istražitelji s tog područja odnijeli određeni broj vrećica, no još nije poznato što se u njima nalazi i jesu li to neki korisni dokazi.

Pretraživali su područje portugalske regije Algrave, koju je sumnjivac Christian Brueckner (45) znao posjećivati, a navodno je neko vrijeme i živio u blizini. Upravo je njemački državljanin Brueckner, ranije osuđivan zbog pedofilije, glavni osumnjičeni u slučaju nestale Maddie.

Navodno je on područje kraj jezera nazivao 'moj mali ra'. Njegov prijatelj Michael Tatschl prije tri godine rekao je kako je Brueckner često znao ići na jezero i provoditi vrijeme tamo s još jednim prijateljem. Tatschl je izjavio kako je '100 posto siguran da je Brueckner oteo Maddie'.

Vaša reakcija na temu