Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Greškom pustili iz zatvora više od 30 kriminalaca

Greškom pustili iz zatvora više od 30 kriminalaca

Nevjerojatan propust

Britanska Vlada imala je razrađen plan, bar su tako mislili, kako rasteretiti prenapučene zatvore. I odluka je pala da treba - pustiti zatvorenike na slobodu. To je odlučeno kad je Ministarstvo pravosuđa priopćilo da su zatvori zbog preopterećenosti dovedeni do točke pucanja. No, nije sve ispalo onako kako su očekivali, piše Sky News, prenosi Danas.

Oko 1.700 zatvorenika pušteno je 10. rujna, ali neki su pušteni greškom.

Izvor iz Ministarstva pravosuđa rekao je da je tog 10. rujna greškom pušteno 37 osoba koje ne smiju biti na slobodi. Propust se dogodio jer su njihovi prijestupi bili su pogrešno evidentirani.
Većina ih je vraćena u zatvor, a pet zatvorenika još je na slobodi.

'Javna sigurnost naš je prioritet. Zato smo poduzeli odlučne korake da popravimo pokvareni zatvorski sustav koji smo naslijedili i da najopasnije prijestupnike držimo zatvorene. S policijom radimo na hitnom vraćanju vrlo malog broja počinitelja', rekao je glasnogovornik Ministarstva pravosuđa.

Vaša reakcija na temu