Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Nova poslovna akvizicija 'kralja WC papira'

Nova poslovna akvizicija 'kralja WC papira'

Jedini hercegovački milijarder kupio austrijsku tvrtku

Nova je to poslovna akvizicija spretnog poduzetnika koji je proteklih godina sve jače počeo ulaziti i u turističku branšu.

Bosanskohercegovački poduzetnik i vlasnik tvornice toaletnog papira i higijenskih potrepština Violeta Petar Ćorluka kupio je austrijsku firmu s više od sto godina dugom tradicijom u proizvodnji medenjaka, te sada proizvodnju seli u Hercegovinu.

Riječ je tvrtki Schmid Maissau, koja je poznata po izradi medenjaka na najvišoj razini. Inače, Petar Ćorluka je prošle godine preuzeo i tvornicu Lasta iz Čapljine, a ponudu će sada proširiti i na polje austrijskih medenjaka, piše Poslovni dnevnik.

'Iskustva i načine proizvodnje iz Austrije u Lastu prenijet će tehnolog koji godinama radi i proizvodi poznate medenjake. Na osnovu iskustva i istraživanja potreba tržišta Lasta će raditi na novoj vrsti keksa, kako bismo zadovoljili s proizvodom i izvozili medenjake na zapadno tržište', naveli su iz Laste.

Nova je to poslovna akvizicija spretnog poduzetnika koji je proteklih godina sve jače počeo ulaziti i u turističku branšu. Potvrdio je to još ranije kupnjom makarskog hotela Hrvatska i kampa Urania u Baškoj Vodi te makarskog hotela Mirjan čiji je vlasnik od travnja 2022. i čijim je poslovanjem vrlo zadovoljan.

U rujnu je kao novi projekt ambicioznog Gruđanina predstavljeno turističko naselje na području Biloševca. Sarajevski Dnevni avaz objavio je u siječnju da je Petar Ćorluka 'trenutačno najbogatija osoba u Hercegovini, i treća najbogatija u BiH'.

'Prema istraživanju grupe regionalnih medija, Ćorluka je trenutačno jedini milijarder u Hercegovini, odnosno osoba s imovine većom od milijardu konvertibilnih maraka', navodi dalje Avaz.

Brojni portali u siječnju su prenijeli i da će vlasnik kompanije Violeta uskoro krenuti u veliku rekonstrukciju hotela Hrvatska koji je preko kompanije Marea Alta od hrvatskog Ministarstva državne imovine kupio za nešto više od 46 milijuna kuna ili oko 6,1 milijuna eura. Marea Alta dobila je u siječnju građevinsku dozvolu za projekt.

Vaša reakcija na temu