Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NOVI PODACI Brat osumnjičenog za Dankino ubojstvo ubijen u zatvoru

NOVI PODACI Brat osumnjičenog za Dankino ubojstvo ubijen u zatvoru

Inspektori odvjetnika lagali da je živ

Dalibor Dragijević (40), mlađi brat osumnjičenog za ubojstvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić u Boru, preminuo je u policijskoj stanici nasilnom smrću. Srpski MUP je, podsjetimo, tvrdio da mu je 6. travnja iznenada pozlilo i da je riječ o prirodnoj smrti. Kako neslužbeno doznaje Nova.rs iz istrage, inspektori su lagali čak i odvjetniku Dragijevića kada je trebao biti saslušan te su mu tog dana samo rekli da je ispitan dan ranije. Poručili su mu da će se sresti s njim u tužilaštvu, a znali su da nije živ.

Prema saznanjima srpskog medija, kada je odvjetnik došao u nedjelju, 7. travnja, na saslušanje Radoslava i Dalibora Dragijevića, donio je punomoć za obojicu osumnjičenih.

'Nakon saslušanja oca branitelj je upitao gdje je Dalibor i tada su mu inspektori rekli da je on saslušan dan ranije, iako je on, prema policijskom priopćenju, preminuo u tri sata u noći između subote i nedjelje, nekoliko sati prije nego što je odvjetnik došao na saslušanje. Također, kada je on upitao kako je to moguće bez njegovog prisustva, inspektori su mu rekli da će Dalibor Dragijević biti saslušan istog dana u 17 sati kod tužitelja', navodi izvor iz istrage za Novu.rs.

Sugovornik srpskog portala navodi i da je Dragijević, prema njegovim saznanjima, imao povrede po tijelu, što je naknadno utvrdila i obdukcija. Kako je tjednik Radar otkrio, sada pokojni Dragijević nije umro prirodnom smrću, kako je policija tvrdila, već nasilnom.

'Imao je ozljede i podljeve, nije umro od srca'

'On je imao vidljive ozljede i podljeve, nije umro od srca. Zbog toga je i dopremljen u metalnom sanduku, odnosno njegovo tijelo nitko nije vidio', dodaje izvor za Novu.rs.

Podsjetimo, Radar je otkrio da je Dalibor Dragijević, brat jednog od osumnjičenih za nestanak i smrt dvogodišnje djevojčice, umro nasilnom smrću 7. travnja u ranim jutarnjim satima u policijskoj stanici u Boru, što je ustanovljeno obdukcijom na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu.

U sudsko-medicinskom nalazu konstatirane su brojne povrede po tijelu Dragijevića, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti. Nalaz vještaka je proslijeđen nadležnom Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru na dalje postupanje.

Imajući u vidu nalaz Instituta za sudsku medicinu, postavlja se pitanje i tko je osumnjičenom Dragijeviću nanio smrtonosne ozljede u policijskoj postaji u Boru, gdje je saslušavan kobne večeri kada je preminuo, ali i zbog čega je MUP slagao i obmanuo javnost da se radi o prirodnoj smrti.

Osim brata, priveden je i otac osumnjičenog Dragijevića Radoslav. Još uvijek je u pritvoru.

Potraga za djevojčicom Dankom Ilić pokrenuta je 26. ožujka nakon što je njena majka prijavila da je nestala s imanja u Banjskom polju. Srpski predsjednik Aleksandar Vučić na press-konferenciji je izvijestio da je Danka ubijena i da su privedene dvije osobe koje su priznale zločin.

Tijelo djevojčice do danas nije pronađeno. 

Vaša reakcija na temu