Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Silovite eksplozije kod najveće nuklearke u Europi

Silovite eksplozije kod najveće nuklearke u Europi

Grossi je pozvao da se oko elektrane napravi 'sigurna zona'

Kod ukrajinske nuklearne elektrane Zaporižje, koja je pod ruskom okupacijom, odjeknule su silovite eksplozije, objavila je UN-ova agencija za nuklearnu energiju IAEA.

Rafael Grossi, predsjednik IAEA-e koji je prošlog tjedna posjetio Ukrajinu, rekao je da je Agencija jučer zabilježila snažne eksplozije u blizini najveće nuklearke na svijetu te još jednom pozvao da se oko elektrane napravi tzv. 'sigurna zona', javlja Index.

Ruske snage jučer su izvele golemi raketni napad na Ukrajinu, pri čemu je ispaljeno više od 50 projektila na ciljeve diljem zemlje. Ukrajinska vojska objavila je da je oborila više od 40 ruskih raketa, dodavši da su Rusi u napadu koristili hipersonične rakete tipa Kinžal. Ruski napad uslijedio je dan nakon što su SAD i Njemačka najavili slanje naprednih tenkova tipa Leopard 2 i Abrams Ukrajini.

Vaša reakcija na temu