Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot YouTube VIDEO: SUČELJAVANJE Kamala Harris izbacila Trumpa iz takta

VIDEO: SUČELJAVANJE Kamala Harris izbacila Trumpa iz takta

Moglo bi imati važan utjecaj na ishod predsjedničkih izbora

Demokratska predsjednica Kamala Harris natjerala je republikanca Donalda Trumpa na defenzivu u borbenoj televizijskoj debati održanoj sinoć, nizom napada na teme pobačaja, Trumpovu podobnost za dužnost predsjednika te njegove brojne nevolje s pravosuđem, dok su oboje kandidata pokušavali iskoristiti raspravu kako bi dobili simpatije birača šest tjedana uoči američkih predsjedničkih izbora, prenosi Index.

Čini se da je bivša tužiteljica Harris (59) više puta uspjela isprovocirati Trumpa (78), što je vidno ljutitog bivšeg predsjednika natjeralo na niz nervoznih odgovora punih neistina.

U jednom je trenutku spomenula Trumpove predizborne skupove, naglasivši da s njih ljudi često ranije odlaze 'zbog iscrpljenosti i dosade'. Trump je na to odgovorio: 'Moji skupovi, imamo najveće skupove, najnevjerojatnije skupove u povijesti politike'. Zatim se okrenuo neutemeljenoj tvrdnji da haićanski imigranti u Springfieldu u saveznoj državi Ohio 'jedu kućne ljubimce' tamošnjih stanovnika. 'To je doista ekstremno', rekla je Harris smijući se.

Kandidati su se sukobili oko pitanja kao što su imigracija, vanjska politika i zdravstvena skrb, ali u raspravi nije bilo puno konkretnih političkih detalja. Umjesto toga, agresivni pristup Kamale Harris uspio je staviti fokus na Trumpa.

Trump, koji je proveo tjedne lansirajući osobne napade na Harris - koji su uključivali rasističke i seksističke uvrede - uglavnom je izbjegavao uvrede na početku rasprave, ali je s vremenom postajao sve uznemireniji zbog ofenzive Kamale Harris.

Sučeljavanje bi moglo imati važan utjecaj na ishod predsjedničkih izbora koji se održavaju 5. studenog s obzirom na to da najnovija istraživanja javnog mnijenja pokazuju da Trump i Harris vode mrtvu trku.

Vaša reakcija na temu