Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Ženu napao piton, progutao ju je od glave do pete

Ženu napao piton, progutao ju je od glave do pete

Bila je majka četvero djece

Majka četvero djece iz sela Kalempang u Indoneziji u četvrtak se, kao i mnogo puta prije toga, zaputila do lokalne tržnice kako bi prodala nešto hrane. Ipak, za 50-godišnju Faridu, ovaj uobičajeni pothvat pokazao se kobnim. Na putu prema tržnici napao ju je piton, ugrizao ju je i omotao se oko njenog tijela te je ugušio prije nego ju je cijelu progutao.

Faridin nestanak prijavio je njen pet godina stariji suprug Noni kada se nije vratila do kraja dana. Digao je selo na noge i svi su krenuli u potragu, piše Daily Mail, prenosi Večernjak. Sljedećeg dana, pronašli su ogromnog pitona dugačkog više od šest metara koji je duž tijela imao neobične izbočine.

Mještani su odmah posumnjali na najgore te su prerezali zmiju po duljini i u njenom želucu pronašli Faridino tijelo. Na uznemirujućim snimkama koje su dobili neki britanski mediji može se vidjeti da je zmija prvo progutala ženinu glavu, a kada su izvlačili tijelo, mještani su je zamotali u deku da sačuvaju njenu privatnost.

Faridino tijelo pokopano je u skladu s lokalnim religijskim običajima. 'Zauvijek će mi biti žao što sam pustio suprugu da izađe sama. Da sam taj dan bio s njom, zmija se ne bi usudila napasti. Žao mi je što je patila, žao mi je zbog moje obitelji', kazao je njen suprug. Poglavar naselja, Suardi Rosi, istaknuo je da se ovo nikada nije dogodilo u njihovom selu, ali i da stalno upozoravaju mještane da budu pažljivi u šumi, a ženama savjetuju da ne hodaju same.

Indonezija ima veliku populaciju divovskih pitona koji uživaju relativno niskoj stopi urbanizacije te zemlje. Posljednji napad pitona koji je rezultirao smrću čovjeka dogodio se 2022. godine kada je 54-godišnja Jahrah pojedena dok je skupljala gumu na plantaži u regiji Jambi. Dva dana kasnije, mještani su pronašli ogromnog pitona kako nabreklog trbuha odmara među drvećem. Smatra se da je zmiji trebalo najmanje dva sata da ženu proguta od glave do pete.

Vaša reakcija na temu