Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Zračna luka Dubrovnik / Facebook DUBROVNIK Za Uskrs najavljeno 26 letova

DUBROVNIK Za Uskrs najavljeno 26 letova

U Zračnoj luci Ruđer Bošković označava i početak predsezone

Sa zadnjim danom ožujka, dubrovačka Zračna luka Ruđer Bošković počela je s ljetnim redom letenja, a povratna informacija hotelijera je – booking je dobar, javlja Dubrovački dnevnik

Dubrovnik je avio destinacija pa je početak ljetnog reda letenja, neodvojiv od početka sezone, zapravo – predsezone. Već prvi dan ljetnog reda letenja najavljeno je 26 letova među kojima su i dva iz Londona, Beč, Pariz, Madrid, Helsinki, Dublin, Rim, Amsterdam, Frankfurt i drugi.

Iako će se one prave, dubrovačke brojke gostiju, mogu vidjeti tek od lipnja pa na dalje, mjeseci prije su uvijek dobar pokazatelj u kojem će smjeru ići godina.

Jedna novost ove godine, a koja će zasigurno utjecati na sezonu, jest što s prvim danom ljetnog reda letenja s baznim operacijama u Dubrovniku počinje i irski niskotarifni avio prijevoznik Ryanair. Zračnu luku Ruđer Bošković će dva zrakoplova povezivati s 19 svjetskih destinacija.

'Prema trenutnoj najavi očekujemo, ovisno o tjednu, 54 ili 55 Ryanairovih letova, a u dolasku bi trebalo biti dostupno ukupno oko 320 tisuća sjedala. Prodaja na svim linijama ide jako dobro, pa i nešto iznad očekivanja, posebno što se tiče destinacija Ujedinjeno Kraljevstvo i Skandinavija', kazao je za Dubrovački dnevnik Maro Lukšić, pomoćnik glavnog direktora za strateško planiranje Zračne luke Ruđer Bošković.

U dubrovačkoj zračnoj luci očekuju 'load factor' od 90 posto za ovu godinu, a za iduću se očekuje već i postizanje i prosječnih (za slične baze kao što je Dubrovnik) Ryanairovih 94 posto.

Osim toga, ove godine se nastavlja i izravna konekcija s New Yorkom, četiri puta tjedno operacijama Uniteda, a početak se očekuje 25. svibnja.

Kako se 'sezona po rezervacijama poznaje', hotelske kuće, odnosno privatni iznajmljivači čine krucijalnu kariku u turističkom lancu.

'Početak ljetnog rasporeda letenja usklađen je ove godine s Uskrsom, 31. ožujka, kada se tradicionalno bilježi znatan porast broja letova u odnosu na prethodno razdoblje. Uskrs označava početak turističke sezone u Dubrovniku, što bi u narednim tjednima trebalo rezultirati povećanjem broja posjetitelja u gradu i većim brojem ostvarenih noćenja. Prema podacima dobivenim od hotelskih kuća, booking je dobar, što ukazuje na to da nas očekuje izuzetno uspješna predsezona', istaknuo je direktor Turističke zajednice Dubrovnika, Miro Drašković.

Vaša reakcija na temu