Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Islandski avioprijevoznik najavio direktne letove za Hrvatsku

Islandski avioprijevoznik najavio direktne letove za Hrvatsku

Donosimo detalje

Play, islandski niskotarifni avioprijevoznik, u siječnju 2025. godine planira obaviti tri redovna leta između Zračne luke Zagreb i Zračne luke Keflavik, 50-tak kilometara udaljene od centra Reykjavika.

Avioprijevoznik će obaviti tri povratna leta između dva grada u razdoblju od 16. do 27. siječnja, prvenstveno zbog održavanja Svjetskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj, koja je domaćin ovog natjecanja zajedno sa Danskom i Norveškom. S obzirom na to da je rukomet vrlo popularan sport na Islandu, avioprijevoznik će s tri povratna leta omogućiti islandskim navijačima jednostavan dolazak u Hrvatsku, no isto tako će, barem nakratko, hrvatskim turistima biti moguće direktno odletjeti na Island.

Kako Croatian Aviation piše, ove je ljetne sezone Play uveo i redovnu liniju prema Splitu koja je u prometu od kraja svibnja do sredine kolovoza, jednom tjedno, svakog utorka. Izuzev ove, redovnih linija između Hrvatske i Islanda nema, no nerijetko se odrađuju charter letovi između dvije države, što zbog hrvatskih putnika koji odlaze u turistički posjet Islandu, ali i obratno.

Play će s tri leta u kratkom razdoblju, u siječnju, zasigurno privući islandske navijače u Zagreb, a s obzirom na to da su spomenuti letovi u slobodnoj prodaji i u smjeru iz Zagreba, oni željni posjeta Islandu to će, barem nakratko, moći učiniti jednostavnije, bez presjedanja u nekom od velikih europskih čvorišta.

Vaša reakcija na temu