Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com SAMO U POSTIRAMA Svjetsko prvenstvo u branju maslina

SAMO U POSTIRAMA Svjetsko prvenstvo u branju maslina

Do sada su ugostili reprezentacije iz svih dijelova svijeta

Svjetsko prvenstvo u branju maslina jedinstveni je događaj u svijetu koji se održava u Postirama, od 2017. godine. Manifestacija je to koja se održava u listopadu s ciljem promidžbe maslinarstva i svime što se veže uz njega. Zajedničkim snagama organiziraju je Turistička zajednica općine Postira, Poljoprivredna zadruga Postira, Općina Postira i Aldura sport d.o.o.

Događaj ima za cilj promociju Postira kao maslinarske destinacije koja proizvodi u potpunosti prirodno, zdravo i visokokvalitetno maslinovo ulje poštujući stoljetnu tradiciju i visoke standarde kvalitete, osiguravajući time autentičan doživljaj turista i zdrav i ugodan život mještana. Po postirski rečeno, kod nas turizam i poljoprivreda idu 'šotobraco'.

Reprezentacijski timovi zemalja sudionica broje četiri člana (dva ženska člana i dva muška člana), a kategorije u kojima odmjeravaju snage su ručno branje i kviz o maslinarstvu. Osim natjecateljskog dijela, kroz sve dane održavanja prvenstva organiziraju se degustacije, izleti i zabavne večeri, kako bi se na najbolji način doživjela Postira, etno-eko selo Dol, ali i sam otok Brač. Postira su do sada ugostila reprezentacije iz svih dijelova svijeta, a njihove uspomene postaju nezaboravne.

Vaša reakcija na temu