Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Sinj će ponovno biti domaćin međunarodnog foruma o turizmu

Sinj će ponovno biti domaćin međunarodnog foruma o turizmu

Dva dana dinamičnih aktivnosti

Drugo izdanje International Sinj Tourism Foruma održat će se od 13. do 14. ožujka 2025. u Sinju. Organizatori poručuju kako ove godine, predstavljaju novi koncept Foruma, koji će obuhvatiti dva dana dinamičnih aktivnosti, uključujući predavanja, interaktivne panele i praktične radionice. Slogan ovogodišnjeg Foruma, 'Pričajmo o turizmu. Pričajmo o budućnosti!' odražava njihovu namjeru da otvore dijalog o svim aspektima turizma.

'Cilj nam je okupiti stručnjake iz različitih područja, omogućiti im da razmijene iskustva i razviju nove ideje koje će doprinijeti razvoju turističkog sektora. Ovaj događaj okupit će stručnjake iz raznih područja, uključujući turizam, medije, marketing, arhitekturu, tržište nekretnina (real estate), medicinu, sport, kulturu, visoko obrazovanje i ekologiju', dodaju.

Nova vizija za turizam

Organizatorica Foruma, Marija Knežević Gusić, istaknula je važnost ovog događaja.

'Iznimno mi je zadovoljstvo što mogu najaviti drugo izdanje turističkog foruma International Sinj Tourism Forum, koji će se održati u prekrasnom gradu Sinju. Novo izdanje Foruma donijet će novi koncept, nove teme, networking i nove horizonte o turizmu', kazala je.

Ove godine fokus će biti na integraciji različitih sektora koji utječu na turizam. Sudionici će imati priliku istražiti kako arhitektura, ekologija i drugi sektori mogu doprinijeti razvoju održivog turizma. Osim toga, Forum će poslužiti kao platforma za razmjenu iskustava i ideja među stručnjacima, omogućavajući suradnju koja će pomoći u oblikovanju budućnosti turizma u regiji.

Ovaj interdisciplinarni pristup omogućit će da se turizam sagleda iz različitih kutova, s fokusom na to kako različite industrije mogu pridonijeti razvoju turističkih destinacija koje su konkurentne, održive i usmjerene na budućnost. International Sinj Tourism Forum 2025. bit će prilika da se svi ključni dionici ujedine kako bi zajedno radili na rješenjima koja će turizam učiniti boljim za zajednicu, gospodarstvo i okoliš.

Program koji obogaćuje iskustvo

Program International Sinj Tourism Foruma osmišljen je tako da pokrije sve aspekte turizma, od teorijskih rasprava do praktičnih rješenja. Predavanja će voditi priznati stručnjaci iz različitih industrija, koji će podijeliti svoje znanje o najnovijim trendovima, tehnologijama i inovacijama. Paneli će omogućiti interaktivne rasprave između sudionika iz privatnog i javnog sektora, dok će radionice biti prilika za rješavanje konkretnih izazova kroz timski rad.

Radionice će biti osobito važne za sve koji žele primijeniti stečeno znanje u praksi. Sudionici će imati priliku raditi na stvarnim projektima, razvijati nove turističke proizvode i usluge te istraživati kako se ideje mogu pretvoriti u uspješne poslovne modele.

Otkrijte ljepote Cetinske krajine

Jedna od novina ovogodišnjeg Foruma je treći dan, koji je zamišljen kao prilika za sudionike da iz prve ruke dožive sve čari Cetinske krajine. Oni koji to žele, imat će priliku isprobati adrenalinske sportove, okušati se u izradi poznatih sinjskih uštipaka ili jahanju konja. Ove aktivnosti omogućit će sudionicima da se bolje upoznaju s lokalnom kulturom i tradicijom, što dodatno obogaćuje njihovo iskustvo.

Zašto baš Sinj?

Grad Sinj, poznat po svojoj viteškoj igri Alki i bogatoj kulturnoj baštini, predstavlja idealnu destinaciju za održavanje ovakvog foruma. International Sinj Tourism Forum želi staviti fokus na ruralni i kulturni turizam, promovirajući destinacije koje nisu samo vezane uz more, već nude autentična iskustva i očuvanu prirodu.

Sinj se kao domaćin ističe i po svojoj otvorenosti prema novim idejama i razvojnim projektima koji su usmjereni na očuvanje lokalne baštine i prirodnih resursa, ali i na inovativne pristupe turizmu koji kombiniraju tradiciju i modernost. Održavanje foruma u Sinju također pomaže u promociji manje poznatih, ali jednako atraktivnih destinacija, koje imaju veliki turistički potencijal.

Brendiranje Sinja kao turističke destinacije

Sinj Tourism Forum ne predstavlja samo priliku za edukaciju, već i za promociju i brendiranje ovog prekrasnog kraja. 

'Forum je odlična platforma za brendiranje našeg kraja i nadam se da će postati tradicionalno okupljanje turističke industrije. Kroz ovakve događaje, Sinj se pozicionira kao relevantna destinacija u turističkom sektoru, a sudionici će imati priliku doživjeti sve ljepote ovog grada', poručila je Marija Knežević Gusić.

Pozivaju sve zainteresirane, od stručnjaka do entuzijasta u turizmu, da se pridruže ovom događaju. International Sinj Tourism Forum nudi priliku za profesionalno usavršavanje, umrežavanje i razmjenu ideja, a svi koji su uključeni u turističku industriju bit će dobrodošli.

Vaša reakcija na temu