Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PRILIKA ZA UGOSTITELJE I TRGOVCE Makarska raspisala natječaj za zakup kućica za Advent

PRILIKA ZA UGOSTITELJE I TRGOVCE Makarska raspisala natječaj za zakup kućica za Advent

Doznajte detalje

Ove zime, Makarska će ponovno zasjati u blagdanskom ruhu s bogatim programom Adventa, koji traje od 1. prosinca 2024. do 6. siječnja 2025. godine. Na glavnim gradskim trgovima - Trgu fra Andrije Kačića Miošića i Trgu Tina Ujevića - posjetitelji će uživati u božićnom dekoru, prigodnim koncertima, dječjim programima, klizalištu i brojnim drugim sadržajima. U duhu blagdanskog raspoloženja, Turistička zajednica grada Makarske i Makarski komunalac d.o.o. objavili su javni poziv za zakup kućica, pružajući priliku svim zainteresiranim ugostiteljima i trgovcima da sudjeluju u ovom posebnom događaju.

Zainteresirani mogu do 8. studenog 2024. podnijeti svoje ponude za zakup kućica, koje će omogućiti prodaju specijaliteta i proizvoda inspiriranih blagdanskom tematikom. Ugostiteljske kućice ponudit će posjetiteljima tradicionalne zimske delicije poput kuhanog vina, fritula, palačinki i kobasica, dok će trgovačke kućice nuditi prigodne proizvode poput adventskih vjenčića, lampica, rukotvorina i božićnih ukrasa.

Na Trgu fra Andrije Kačića Miošića predviđene su četiri kućice dimenzija 2,8 m x 2,35 m, te četiri kućice dimenzija 2,8 m x 2,8 m.  Svaka zakupna kućica može imati postavljene stolove i suncobrane, prilagođene adventskom ugođaju. Na Trgu Tina Ujevića predviđene su dvije kućice srednje veličine, također s prostorom za vanjsko sjedenje.

Poseban naglasak ove godine stavljen je na ekološku odgovornost - plastična ambalaža za jednokratnu upotrebu strogo je zabranjena, a ugostitelji moraju koristiti ekološki prihvatljive materijale. Radno vrijeme kućica bit će od 10 do 23 sata, dok vikendom i praznicima mogu raditi do 24 sata. Djelatnici u kućicama pozvani su na prigodno blagdansko odijevanje, čime će dodatno pridonijeti svečanoj atmosferi Adventa.

Cijene zakupa kućica ovise o lokaciji i veličini te se kreću od 150 eura za m2 za manju kućicu na Trgu Tina Ujevića do 1000 eura po m2 za veću kućicu na Trgu fra Andrije Kačića Miošića. Na navedene cijene dodatno se obračunava PDV. Povjerenstvo će pri odabiru razmatrati ponuđeni iznos, dosadašnje sudjelovanje u Adventu u Makarskoj te atraktivnost i kvalitetu ponude.

Više informacija o uvjetima i prijavi možete pronaći na službenoj stranici Turističke zajednice grada Makarske ili na linku https://makarska-info.hr/2024/10/24/advent-2024-2025-javni-poziv-za-zakup-kucica/

Vaša reakcija na temu