Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
AGONIJA SPLITSKOG GETA Blanša Čolak pohvalila zaštitare: Mladiću koji je zapišao zid rekli su neka ga obriše svojom košuljom

AGONIJA SPLITSKOG GETA Blanša Čolak pohvalila zaštitare: Mladiću koji je zapišao zid rekli su neka ga obriše svojom košuljom

Kasnije ga je uhvatila policija

Zaštitari u splitskoj gradskoj jezgri pokazali su se izvrsnim potezom. Iako je špica sezone još daleko, Split je pun turista koji obilaze kafiće i klubove, a male i velike nužde obavljaju po ulicama Geta. Jedna od najglasnijih borkinja za prava stanara stare splitske jezgre Blanša Čolak, ponovno je sve snimila.

Naime, zaštitari su uočili mladića kako mokri. Upozorili su ga i obavijestili ga kako će biti kažnjen. Stranac se 'pravio lud', pa mu je zaštitar rekao neka sada obriše zid kojeg je zapišao, ako treba i svojom košuljom.

Nakon bahatog ophođenja i ignoriranja, zaštitari su pozvali policiju. I taman kad je turist završio 'svoj posao', mislio da se izvukao i krenuo dalje, u ulici do ga je dočekala policija i kaznila.

'Momcima kapa do poda', kaže Blanša Čolak. 

Apelirala je na policiju i komunalce da uvedu bespogovornu praksu naplaćivanja globi.

'Da se goste nauči kulturi kada ih već doma nije odgojilo', naglašava Blanša. 

Vaša reakcija na temu