Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO: Pogledajte kako izgledaju radovi tvrtke Matima project, koliko će izvlačenje trupaca uništiti Marjan?

VIDEO: Pogledajte kako izgledaju radovi tvrtke Matima project, koliko će izvlačenje trupaca uništiti Marjan?

Nemamo informaciju o broju koridora ni gdje će se nalaziti, sve što imamo je obećanje da će paziti da oni budu na potezima gdje je najviše zaraženih stabala

Od Bena do Instituta firma Matima project je počela sa sječom stabala, ali i onih koji im trebaju za koridor za žičaru. Bager je na Marjanu, mehanizacija je stigla, svakih 100 metara će biti koridori, kako je objasnio Franjo Zbašnik, šef radilišta, duljine 350 do 400 metara, širine dva do tri metra. Te će, dodao je, uske pruge zarasti.

U radijusu od 60 metara, po 30 sa svake strane od žičare, će djelovati, pa onda premještati sajlu. I tako će se izvlačiti stabla uzbrdo, nizbrdo ne može.

Koliko će biti koridora, nije znao reći medijima, ali su se i koordinator Nenad Ružić i predsjednik Upravnog vijeća Javne ustanove dr. Mirko Ruščić stresli na tvrdnju medija 'da opet imamo vlake', ono od čega se pobjeglo. Naravno, traktorske vlake su na zemlji, cijelom širinom i dužinom, ovdje imamo blažu verziju, 'vlake koje nisu vlake', ali ipak 'koridore'. Koji će zarasti, ali past će i zdrava stabla.

Sve što imamo je obećanje da će paziti da se koridori rade gdje je najviše zaraženih stabala. Voljeli bismo vidjeti koliko su koridora i gdje ucrtali. Ako jesu.

Do tada, pogledajte kako izgledaju radovi u park šumi prije nego stigne žičara u ponedjeljak.

Vaša reakcija na temu